10 639 715,20 лв. заплата за Бербо

18.01.2013 17:00 | Видян 5077 пъти | Гласували 1

10 639 715,20 лв. заплата за Бербо

Последната седмица роди поредния български спортен милионер в долари. Григор Димитров мина гросмайторската граница с достигането си до финала на турнир в Австралия. За последната година обаче той не попада сред седемте ни спортисти, изкарали поне милион лева от подвизите си по терените, пише Супер 19'.

Най-много е изкарал от заплата Димитър Бербатов. По данни на в. Преса Манчестър Юнайтед и Фулъм са му изплатили месечни възнаграждания за общо 5,44 милиона евро, което са точно 10 639 715, 20 лв. Това е бюджетът на средноголям български град и неговата община.

В тази сума обаче не влиза процентът на футболиста от неговия трансфер  от единия в другия британски футболен гранд. Обикновено за спортистите остават около 15% от сделката, но сериозен процент между 25 и 30 на сто отива за личния им агент. Затова въпросната сметка остава тайна и е известна единствено и само на Бербо и неговия мениджър Емил Данчев.

Доста по-малко пари е заплатата на Стилиян Петров. Футболистът, преминал през изключителни перипетии, свързани със здравето през 2012 г. и станал обект на всеобща обич и подкрепа по света и у нас, е заработил нещо като  3,36 милиона евро или 6 571 588, 88 лева като капитан
на първодивизионния футболен клуб Астън Вила от английския Бирмингам.

Третият от т.нар. „коне” в стария състав на националния отбор, които години теглиха тима – Мартин Петров от Болтън, също не е зле, макар да изкарва половината пари на близкия си приятел. 1,8 млн. евро годишно или 3 520 494 лева е заплатата на година на скорострелния врачанин.

Валери Божинов, който бе изгонен от Лисабон и Верона и се приютява в Пловдив, за да има поне една звезда в родното футболно първенство, е прибрал към милион евро или близо 2 милиона лева за годината, ако вярваме на родните футболни статистици.

Дали са верни писанията в пресата, че точно толкова  - към милион евро, е потрошила за първата година на брака съпругата му – плеймейтката Николета Лозанова – Божинова? Това си го знаят само двамата родители на малката принцеса Никол, пише още Супер 19'.

Малко над 1 милион долара или към 1 и половина милиона лева на година пък е възнаграждението на другата модна икона на българския спорт – Благо Георгиев. Младежът, който изкарва своите коледи в усамотение в манастир и има кандидат за патриаршеския престол, смени първия си руски клуб Терек с Амкар, но запази личните си условия все толкова добри.

Благо признава, че не е разточителен, защото има семейство, което трябва да издържа. Той си дава поне още 4-5 години във върхова форма, в които трябва да се напечели за цял живот.

Недоволен, но не от  заплатата си, а от липсата на достатъчно мачове като титуляр за ПСВ Айндховен е новата звезда на нацтима Станислав Манолев.

Момчето, което изгря под ръководството на Любо Пенев и направи голяма игра, особено срещу великаните от Италия, трябва да е прибрало по 50 000 евро на месец или 600 000 евро за година от гурбета си.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !