Стоичков разследван в САЩ

10.10.2012 10:30 | Видян 1538 пъти

Стоичков разследван в САЩ

Полицията на Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист. Това е заявил дежурният офицер г-жа Кубиерт от Първо районно полицейско управление в Чикаго, пише вестник "Труд".

В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков". По случая работят детективи, каза още полицай Кубиерт. Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго.

Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега"Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият.

Футболистът го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата", разказа пред вестник "Труд" Момчилов.

След преживения шок Светлозар Момчилов потеглил с колата си към дома си, който се намира в предградията на Чикаго на около 50 км от мястото на инцидента. Към полунощ, той се поуспокоил от шока и решил да потърси правата си. От местната полиция му казали, че трябва да подаде жалба за случилото се в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът.

Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена под № hv510267 в чикагската полиция. Простъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие.

Пред "Труд" Момчилов сподели, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура.

Самият Стоичков отрича да е имало инцидент. "Сигурно имате предвид един човек, който беше дошъл без покана на бляскавата церемония на "Чикаго Файър". Хората се бяха подготвили фантастично. Една от най-хубавите церемонии, на които съм присъствал. Заедно с другите ми колеги получихме уникални възпоменателни значки. Хората в Щатите искат да развият все повече сокъра (така наричат футбола в САЩ - б.а.). Стадионите започнаха да се пълнят. Ние бяхме сред първите мохикани и сме горди, че ни честваха в тази зала. И покрай толкова много блясък, усмивки и прегръдки се появи един човек, който започна да нахалства за интервю. Казах му, че по цял свят има правила. Научил съм ги в "Барселона" - най-големия клуб", казва още Стоичков пред изданието и добавя: „Но явно е писано винаги да се появява нахалник, който да е като лош дъх в устата. Но не можа да развали спектакъла, който бяха направили шефовете на "Чикаго Файър". Може само да сънува, че съм го удрял. Голяма злоба се трупа у някои хора и ми е болно, че говорим за това. Толкова са жалки, че искат на мой гръб да станат известни. Но гърбът ми е голям, ще издържи. Не ме мислете! На мен слава не ми трябва, имам предостатъчно. Печелил съм я с толкова труд, болка и пот, за които малцина могат да си представят. Камо ли завистливи бракониери.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !