Любо Ганев очевидец на мелето в „Бедрум”

27.08.2012 11:30 | Видян 4398 пъти

Любо Ганев очевидец на мелето в „Бедрум”

Любо Ганев е станал свидетел на мелето в клуб Бедрум комлекс Какао Бийч в Слънчев бряг. Това заяви самият той в интервю за Канал 3″. Няколко пъти беше стреляно във въздуха“, свидетелства легендарният волейболист и разказа, че се е опитал да успокои хората на Митко Каратиста: „Момчета, опасно е, приберете ги тези оръжия, ще стане белята“, бащински ги помолил Ганев, но гамените не го послушали.

Както Всеки ден писа мъж беше прострелян, а трима души пострадаха тежко при жестоко меле между сливенски сводници и небезизвестния Димитър Спасов – Митко Каратиста в култовия бар „Бедрум” в Слънчев бряг. В мелето са участвали и гардове на Златко Баретата, които охраняват заведението.

Барът бил претъпкан с хора, които панически с писъци се разбягали, когато стрелбата започнала. Каратиста е задържан в полицията заедно с трима от хората си. В мелето и престрелката участвали повече от 20 човека, твърдят очевидци пред „Всеки ден”. „Беше страшно! Отвсякъде валяха куршуми, хора се биеха покрай нас, плискаше кръв! Хванах си чантата и се заврях под една от масите, за да не ме стъпчат хората, които панически бягаха. Всичко продължи 5-6 минути, но това ми се стори цяла вечност”, разказа пред наш репортер 25-годишната пловдивчанка Камелия Р., която била в заведението в съботната вечер.

През нощта Митко Каратиста отива с охраната си в бара, за да купонясва. Сяда в запазено за него сепаре. Заведението е претъпкано с хора, няма нито едно свободно място. Около 2.20 часа към масата на Спасов се приближава известен сводник с прякор Сливенския. Той говори кратко с Каратиста, след което побеснява от възникналия спор и лисва чаша с водка в лицето му. Реакцията на Митко е светкавична – вади патлак и стреля във въздуха. Веднага охраната на заведението му скача и започва меле.

Беше като на филм. Летяха маси, чаши, бутилки. След това започна стрелба, стреляше се напосоки”, каза за „Всеки ден” друга свидетелка на екшъна, която ден по-късно още не можеше да дойде на себе си. Според нея към масата на Каратиста се приближил мъж с фланелка „Секюрити”, който обаче не бил охранител. След като лиснал чашата, а Митко стрелял, мъжът изчезнал за няколко минути и се върнал с бригада от над 10 човека, за които се смята, че са хора на Митьо Очите.

Започнал масов побой, в който се чували изстрели и писъци, паникьосаните посетители, блъскайки се, напускали заведението, без да си платят сметките. Охраната от фирмата на Златко Баретата „Аркус”, която държи в Слънчев бряг само бар „Бедрум”, също се намесила в боя. Все още не се знае на чия страна, но шефът на гардовете бил прострелян. Успели да се спасят от изстрелите и хвърчащите маси посетители звъннали в полицията, но сигналът им явно не бил приет сериозно.

Според свидетели на мястото пристигнала само една патрулка. Униформените поседели в колата на паркинга, след което бавно се отправили към бойното поле. Едва половин час след началото на мелето на мястото били изпратени още униформени, които озаптили разбеснелите си побойници. Пристигнали и линейки – лекарите оказали на някои от пострадалите помощ на място, а четирима откарали в болница. Белезниците щракнали около ръцете на Митко Каратиста и няколко гардове.

Запознати твърдят, че спор за проститутки провокирал стрелбата. Сливенския имал големи мераци към курортите по морето и се борел за територии с Каратиста, който имал по-силни позиции. Конфликтът им не бил от вчера и изпитият алкохол подействал като катализатор на двете страни преди ден. От мястото на инцидента е иззет законно притежаван пистолет ТТ, собственост на един от пострадалите с инициали Б.Б. Той не е служител на заведението.
Часове били нужни на ченгетата за огледа в бара. На мястото криминалистите събрали доста гилзи и куршуми. Когато оперативно-следствената група пристигнала, картинката в „Бедрум” напомняла бойно поле. Заведението било изпочупено, по пода имало кръв. Показания са дали само участниците в боя и персоналът, защото посетителите избягали, без да успеят даже да си платят сметките.

Димитър Спасов-Митко Каратиста е известен като гадже на дъщерята на Стефан Софиянски – Елена. Той е бивш шампион по карате, спряган е и като бивш кандидат-зет на Кристалина Георгиева. Алиса и Стефан Софиянски не били очаровани от избора на дъщеря си и затова я посъветвали да скъса с гаджето си, което тя и направи преди няколко месеца. Самият Митко каза пред медиите, че след раздялата с Елена поне 5 години няма да си намери гадже, защото му излязло име на побойник и ревнивец, който раздава шамари.
„Това просто не се отнася до мене”, каза Каратиста и през април счупи от бой гаджето на фолк певицата Преслава – Жоро Бирмата, който е син на собственика на дискотека „Дрийм” в Перник. Спортистът устроил ловка засада на 24-годишния милионер навръх Великден пред „Текила”, твърдят очевидци. След като Бирмата и негови приятели излезли от бара, тяхната групичка била нападната от петима биячи, предвождани от Каратиста. Атаката била толкова изненадваща, че двамата охранители на Жоро въобще не успели да усетят какво става и били нокаутирани за секунди. Каратиста оставил Малката Бирма за себе си и пред ошашавените погледи на останалите клиенти нанесъл жестоки шамари по лицето на богаташкото синче.

През юни т.г. Каратиста беше арестуван заедно с още петима човека при акция срещу организирана престъпна група, която се занимавала със склоняване към проституция, трафик на жени, пране на пари и рекет. Тогава шефът на ГДБОП каза, че задържаните контролирали на територията на София 15 клуба за платена любов и три стриптийзбара, в които са проституирали 50 момичета, включително и ученички. Част от тях са били пребивани, за да склонят да продават телата си.

В началото на 2010 г. името на Спасов беше замесено в бизнеса с публични домове, които бяха ударени от антимафиотите при акция „Октопод”.


източник:Всеки ден




автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !