Луди изкупиха билетите за новия Титаник

23.01.2012 16:30 | Видян 3167 пъти

Луди изкупиха билетите за новия Титаник

1309 луди хора ще се качат на НОВИЯ Титаник. Те не се притесняват дори от съдбата на кораба Конкордия, който потъна преди броени дни – баш на 13-и, петък. И ще си плават на следващия 13-и, петък, който се пада през април.

Корабът ще повтори круиза на потъналия точно преди сто години - през 1912 г. легендарен параход. Екипажът ще спази и най-малките подробности. Не може да се обещае само среща с айсберг на същото място, на което преди 100 години потъна стария лайнер.

Вманиачените пътешественици не само не ги е страх, че при потъването на стария Титаник

измират 1514 пасажери от всичките 2224

на борда - сиреч две трети. “Една трета нали са оцелели, иначе откъде щяхме да знаем цялата история, изиграна на екрана от Лео ди Каприо и Кейт Уинслет, докато Селин Дион им припява сълзливо”, цитиран е закупил билет за плаването щурак.

Британският вестник Дейли мейл си спестява коментарите по темата. Лудите търсачи на силни усещания са си платили по хиляди пари всеки, като най-големите баровци са се бръкнали с по 5995 паунда или 14 000 лева за

опасната разходка с лодка

Оправданието за бая раздутите цени е много по-тежкият лукс, който ще се предлага дори в сравнение с класиката на Титаник. Според домакините на круиза пасажерите ще тънат в разкош, досущ като филмовите герои от първа класа като гъзаря Били Зейн.

Точно на 14 април, когато става век от катастрофата, те ще се борят с айсбергите южно от Гренландия. Пътешествието им

тръгва на 8 април 2012 г. от Саутхамптън, Англия,

през Шербур, Франция и Коб, Ирландия, за да стигне до Халифакс, Канада на 19 април и Ню Йорк, САЩ на 20 април. Ако е живот и здраве, разбира се. Оттам лудите глави вземат полет обратно към Европа, уточнява лондонският таблоид Дейли Мейл.

Друга група богати ентусиасти ще се изложат на още по-голям и скъпоструващ риск. Те ще тръгнат по пътя на Титаник, само че под вода. Няма да могат да потънат по пътя, защото ще са го направили още на излизане от британските пристанища чрез дълбоко потапяне в Атлантика.

Подводница, преустроена от бойна за гражднаски цели, ще ги отведе по следите на потъналия кораб, като при добри атмосферни условия те вероятно ще могат и да зърнат неговите останки на дъното на океана.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !