Реге знания, с подправки от Мерудия

10.01.2012 12:30 | Видян 1662 пъти

Реге знания, с подправки от Мерудия

“Знаеш ли” е вторият сингъл на младата българска реге група Мерудия. Те ще представят песента със специален концерт в клуб Алкохол на 20 февруари.

Формацията е отдавна позната за почитателите на слънчевия стил у нас, отскоро – и като  част от първия роден реге лейбъл Roots Rocket. За онези, които до този момент не са се потопили в лежерната и вдъхновяваща атмосфера на концертите им, песента ще бъде свежа глътка въздух в стилово и музикално отношение.

В нея звучи усещане за морета, планини, вятър и свободен дух – ценности и образи, които са неразделна част от парчетата на Мерудия.  „Знаеш ли” преплита гласа на дамата в групата – Ралфи – с омагьосващата мелодия, изсвирена на кавал от Християн.

Останалите в групата са Весо (глас, китара), Лози (бас, глас), Петър (перкусии) и Нико (барабани).

Мерудия са българска реге формация, създадена през 2007 година от Весо, Лози и Тони. По-късно се присъединяват Петър, Нико, Ралфи и Християн (на мястото на Тони). Заедно създават неповторимия си стил - изненадващ и емоционален микс от реге, българска, африканска и други фолклорни традиции. Първият им сингъл е надъхващото парче ‘Помни’ с участието на Zafayah и Ndoe. През 2012 можем да очакваме още много свежа и слънчева музика от тях.

Дотогава – мир, любов и реге знания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Александра има човек до себе си:...

"С Александра сме официално разведени. В Инстаграм си...

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Няма коментари към тази новина !