Гълъбин обвинен без адвокат

15.12.2011 10:00 | Видян 3526 пъти

Гълъбин обвинен без адвокат

Бразилската прокуратура официално повдигна обвинение срещу олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, който беше арестуван на 24 октомври на летище Гарульос в Сао Пауло с 9 кила кокаин в багажа.

Съвсем по латиноамерикански, магистратите обаче направиха нечуван съдебен гаф. Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на Гълъбин, който е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до залата. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора за чужденци Итаи.
„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира пред TV7 джобният Херкулес от Кнежа, който ще стане на 37 години на 19 декември. 

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се Гълъбин.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото.

Не е проблем, че се намирам на такова гадно място, а че съм невинен сред такива хора. Не ме притеснява, че спя на кофти място или пък, че ям лоша храна, тъй като цял живот съм бил по спортни училища. На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, каза Боевски.

Българският адвокат на шампиона обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони.

Такива конкурси се провеждали на 15 години. По думите на Ивайло Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му Сара до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на тенис турнира на дъщеря му.

Ако Боевски бъде признат за виновен, в Бразилия го чакат от 5 до 15 години затвор. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-лудият фен на Бешикташ отново...

След като Турция разгроми Австрия с 2-1 и се класира за...

Скандалната Алена Омович продължава с...

Алена няма граници, когато става въпрос за провокации....

Няма коментари към тази новина !