Барса с нов рекорд

20.10.2011 13:00 | Видян 1472 пъти

Барса с нов рекорд

Барселона премине леко през Виктория Пилзен за победата с 2:0 в Шампионската лига, а Челси напомни за себе си с разгромното 5:0 над Генк. Каталунците спечелиха след голове на Андрес Иниеста и Давид Вия и поставиха нов клубен рекорд – 13 поредни мача без загуба.

Носителите на трофея за миналата година остават на първото място в Група Н, където Милан успя да победи с 2:0 БАТЕ Борисов.

Челси пък постигна най-голямата си победа в турнира за последните 12 години. Фернандо Торес отвори сметката си от голове в Лигата този сезон, разписвайки се два пъти срещу Генк. В другата среща от групата Байер Леверкузен направи обрат у дома и победи с 2:1 Валенсия.

Закъсалият отбор на Арсенал живна с победа 1:0 като гост на Олимпик Марсилия. Аарън Рамзи вкара в 90-та минута на срещата от Група F, където Олимпиакос се откъсна от дъното след 3:1 над Борусия Дортмунд у дома.

Срещите в Група G завършиха с равенства. Кипърският шампион АПОЕЛ продължи да изненадва и вече трети пореден мача не познава вкуса на загубата. Тимът от Никозия направи 1:1 като гост на Порто. Шахтьор Донецк и Зенит Санкт Петербург пък направиха 2:2.

На “Ноу Камп” Барселона отново игра на високо ниво. Каталунците владееха топката в 78% от игровото време, но не успяха да победят още по-убедително. “Топката просто не искаше да влезе във вратата…отправихме 16 удара и трябваше да победим поне с 5:0. Но играта ни в защита също е много силна и поради тази причина се справяме толкова добри”, обясни Давид Вия.

Андрес Иниеста откри резултата още в 10-та минута след комбинация с Лео Меси. Давид Вия пък направи 2:0 чак в 81-та, след като се възползва от силен удар на Меси, след което опъна мрежата.

Борбата за първото място в групата обаче е отворена, още повече, че Милан трябва да приеме Барса у дома. На “Сан Сиро” Златан Ибрахимович откри резултата срещу БАТЕ в 33-та минута. Кевин-Принс Боатенг вкара втори гол 20 минути преди края.

Най-голямата победа на вечерта дойде от “Стамфорд Бридж”, където Фернандо Торес успя да се разпише два пъти и в последните 4 мача има 4 гола. Испанецът все повече започна да прилича на нападател, за когото са дадени 50 милиона паунда. Головото шоу на Челси започна още в 8-та минута, когато Раул Мейрелеш, също като Торес дошъл от Ливърпул, вкара първото си попадение за “сините”. Три минути по-късно Торес направи 2:0, възползвайки се от подаване на Франк Лампард.

Испанецът наказа за втори път белгийските шампиони, когато се отскубна от защитата след пас на Раул Мейрелеш и след това нямаше проблеми. “Виждах колко гладен е за игра и головете го доказаха. Съжалявам само, че не успя да вкара и трети гол”, каза мениджърът на Челси Андре Виаш-Боаш. Малко преди края на първото полувреме Бранислав Иванович вкара четвърти гол, засичайки с глава центриране на Флоран Малуда от фаул, а през втората част Саломон Калу довърши “петицата”.

Байер Леверкузен остана на второто място в групата след голове на Андре Шурле и Сидни Сам през втората част. През първата пък гостите от Валенсия успяха да поведат след гол на Хонас. “Искахме да се борим и да обърнем мача през второто полувреме. Радвам се, че успяхме”, щастлив бе Сам.

В Марсилия Арсенал си осигури втора поредна победа в турнира след късен гол. Във втората минута от добавеното време Рамзи остана непокрит от защитниците на французите след пас на Йохан Джуру и с техничен удар преодоля Стив Манданда.

Олимпиакос обаче нямаше чак такива трудности, за да надиграе Борусия Дортмунд, след като Хосе Холебас откри резултата. Роберт Левандовски обаче успя да изравни. Рафик Джебур пък даде нов аванс на гръцкия шампион още преди почивката. През втората част Франсоа Модесто довърши немците с трети гол.

В Португалия на “Ещадио До Драгао” бразилци вкараха и двата гола в мача между Порто и АПОЕЛ. Хълк бе дал ранен аванс на домакините, но Айлтон изравни, с което донесе петата точка в трите мача на тима от Никозия този сезон. Порто има актив от 4 точки, също колкото и Зенит. Руснаците успяха да се върнат два пъти в гостуването си на Шахтьор за равенството 2:2. Тимът от Донецк е последен в групата с две точки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !