Бинев изпрати Трише

20.10.2011 12:15 | Видян 1522 пъти

 Бинев изпрати Трише

Слави Бинев бе единственият български евродепутат, който бе поканен на Церемонията, бележеща края на мандата на Жан-Клод Трише начело на Европейската централна банка (ЕЦБ),  Поканата бе както признание за работата на евродепутатът ни в Комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент, така и за това, че той е дългогодишен представител на бизнеса показал умения за практическо решаване на икономически и бизнес задачи.

Почетни гости на церемонията бяха германският канцлер Ангела Меркел, председателят на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу, президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, президентът на ЕП Йежи Бузек, бившият френски президент Валери Жискар Д`Естен, бившия канцлер на Германия Хелмут Шмидт и наследникът на Трише Марио Драги, който в момента е управител на Италианската централна банка. Всички те произнесоха речи  в чест на Жан-Клод Трише като всяка една от тях допълваше и представяше изключителната самоличност на оттеглящия се след осем годишен мандат Президент.

Много са заслугите на Жан-Клод Трише, но както каза Президента Бузек „той оглави Европейската Централна Банка, когато Еврото беше "младо дете" и му помогна да порасне така че то да стане не само обща, но единна валута на Европейския Съюз”.

Ван Ромпой пък обърна внимание, че Трише много пъти се е озовавал в трудни ситуации и е водил Банката в неизвестни и опасни води, „но благодарение на своето чувство, силна аналитичност и практичност, той успя на много места, където други биха се провалили”.

Барозо определи Трише като човек с визия, човек на дейността, изиграл изключителна роля с осигуряването на стабилността на цените и фискалната дисциплина, давайки по този начин сила на Еврото, което е лицето на Европа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Metallica ще обиколи щатите през...

След като им се наложи да преместят датите за турнето си...

Независимото изкуство със 7,5 млн....

Независимият културен сектор ще загуби почти 7,5 милиона...

Няма коментари към тази новина !