Започва студентски конкурс за късометражно кино - "Игри на късмета"

28.09.2011 14:45 | Видян 2908 пъти

Започва студентски конкурс за късометражно кино -

Конкурс за късометражно кино на тема „Игри на късмета” организират Съюзът на българските филмови дейци и Евробет. Началото му обявиха на пресконференция днес Георги Стоянов, председател на Съюза на българските филмови дейци (СБФД) и Олга Тодорова, управител на Евробет.
Конкурсът е насочен към студенти от филмовите специалности на четири висши учебни заведения – Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет, Югозападен университет "Неофит Рилски" и Професионален Арт колеж по екранни изкуства.

Целта е да се насърчат младите таланти в тяхното развитие и да се даде поле за изява на творческите им способности, обясни Георги Стоянов. “Темата е избрана неслучайно. В посланието “Игри на късмета” е включен целият живот от любовта, през съдбата и всички игри, в които сме склонни да участваме в преследване на щастието”, допълни той.

«Ние, в ЕВРОБЕТ, а и нашите партньори от различни културни институти сме убедени, че само когато бизнесът и културата си подадат ръка можем да помогнем на качествените проекти да достигнат до по-голяма аудитория. Вярваме, че такова сътрудничество е полезно, за изграждане на националното ни самочуствие.

Според нас най-правилно е младите творци да бъдат насърчени в началото на пътя си, когато идеите им са дръзки, когато вярват, че изкуството е призвано да променя съдби. Ако младите хора в България получат подкрепа и ние ще сме сигурни, че сме изпълнили своята мисия – дали сме път на добрите, откроили и насърчили сме талантливите”, каза Олга Тодорова, управител на Евробет.

Наградите в конкурса са четири. Те ще бъдат предоставени под формата на еднократни стимули за творческо развитие. Трима от победителите ще бъдат посочени от журито. То е в състав – Георги Стоянов, председател на СБФД, Олга Тодорова, управител на Евробет, Цветодар Марков, режисьор и Георги Мишев, сценарист. Допълнително чрез гласуване в интернет ще бъде определен и четвъртия победител, който ще стане носител на Наградата на публиката.

Участниците в конкурса трябва да представят собствени късометражни филми на тема “Игри на късмета” с продължителност от 3 до 5 минути. Няма ограничения за вида кино – игрално, документално, анимационно, както и за жанра на творбите. Срокът за подаване на предложения за конкурса е до 25.11.2011 г.
Гласуването на публиката в интернет ще протече в периода 12.12.2011 г. – 22.01.2012 г. Победителите ще бъдат оповестени в края на м. януари 2012 г. на кино маратон в Дома на киното, където ще бъдат излъчени и всички творби, подадени за участие в конкурса.

Пълният регламент на конкурса може да бъде видян на www.eurobet.bg и на http://www.facebook.com/eurobet.bg?sk=friendactivity

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !