Йоанна и Криско ще водят детската Евровизия

14.09.2011 12:30 | Видян 3332 пъти

Йоанна и Криско ще водят детската Евровизия

БНТ избра за водещи популярните изпълнители Йоанна и рапърът Криско.  Финалното шоу е на 2 октомври пряко по БНТ 1 и БНТ Свят, когато вота на зрителите и журито ще определи кой ще представи България на сцената на Евровизия в Ереван, Армения.

Младата и талантлива Йоанна е  родена в семейство на музиканти. Първата й голяма любов са ударните инструменти. Тя започва да свири на тях още от 6-годишна, а малко след това, взима първите си уроци по пиано. Музикалната й кариера стартира на 11 години в детската формация “Бон-Бон” и едноименното ТВ предаване, където тя е водещ и солистка на групата.

Неподправената й артистичност е забелязана и от детската актьорска школа към БНТ, и тя е поканена да се включи в емблематичното за времето си  предаване “Здравей”. На 18, телевизионната й кариера  продължава като водещ в музикалното предаване на БНТ “Мело Тв Мания”. По същото време стартират и клубните й изяви, като перкусионист. През 2005 г. завършва Националното музикално училище “Л.Пипков” в София и продължава образованието си в Музикалната Академия “Панчо Владигеров” с две специалности – ударни инструменти и поп и джаз пеене. Към настоящия момент Йоанна вече е дипломиран магистър по ударни инструменти.

През 2008 г Йоанна и музикантите от Deep Zone, представиха България на големия песенен конкурс Евровизия в Белград.  Заедно с групата, Йоанна участва в многобройни концерти и клубни изяви в Европа и САЩ. И песните им достигат челни места в редица български и чужди музикални класации. Също така са включени в множество  музикални компилации. Тази година  Йоанна успешно даде старт на соловата си  кариера със сингъла „Нищо случайно“/ „Fly so high”, който успя да спечели сърцата на феновете и професионалистите, обявявайки го за новия летен хит на 2011.

Кристиан Талев - Криско израства в  семейство на музиканти и професионалната му кариера стартира в детските му години в музикални предавания.  През 2005 година  започва да пише за себе си поп , R&B и хип-хоп песни, а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да
прави песни и за други поп изпълнители. През 2008г. работи като тонрежисъор в Радио1, а през 2009 г. и 2010 г. работи  със Спенс като музикален продуцент и изпълнител в лейбъла му. Двамата записват своята съвместна песен "Нека Съм Сам".

Следва големият хит "Луди Нощи (Party Animal) с Елица Тодорова. Уникалният клип към песента е заснет в цирк."Луди Нощи" става песен на годината според интернет класация за Bulgarian Music Facebook. Криско работи с имена като Елица Тодорова , Миро, Любо , Невена Цонева и други. Над 5 милиона потребители в интернет са гледали негови клипове и песни, което го прави един от най-слушаните  изпълнители. През лятото на 2011г. Криско създава песента "Слагам Край" (музика,текст и аранжимент) за Миро. Сингълът в изпълнение на Миро, Криско и Невена Цонева застава на първо място във всички български музикални класации.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Местят Мона Лиза, била...

Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на...

Венци Венц посвети песен на жена си и...

Венци Венц посвети песен на жена си и баба си. Аудиото...

Няма коментари към тази новина !