"Groovy, groovy, jazzy, funky" или Us3 в София на 28 октомври

09.08.2011 15:45 | Видян 2129 пъти

Има едно известно място, на което лондонският рап си прави среща с джаз музиката най-силно, запомнящо се и неповторимо и то е групата Us3.

За подобаващия старт на поредицата от събития My Beat, Ballantines’s има удоволствието да Ви представи на живо за първи път в България култовата британска банда Us3, която ще излезе на сцената на Sofia Live Club със своя бенд от 8 музиканти, а датата е 28 октомври.

Едва ли има човек по нашите и чуждите географски ширини, който да не си е тананикал припева „Groovy, groovy, jazzy, funky” от един от най-големите хитове на Us3 - „Cantaloop”. Всеки бар, клуб, сцена или дом са го чували, а националното ни радио от години го разпръсква в ефира си под формата на музикална пресечка на почти всеки кръгъл час. Дори и да не се сещате, го знаете – спор няма.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че Us3 надминават понятието музикална емблема. От формирането си през 1992 г.  лондонският рап-джаз колектив има издадени 7 албума и продължава да твори и изпълнява музиката си по целия свят.

В изпълнението им на сцената винаги елегантно се смесват класически джаз инструменти и семпли, приятни хип-хоп бийтове, лежерни импровизации, диджей, заразителен рап замах на едно или повече MC-та и... удоволствието на публиката, която никога не успява да остане безразлична.

Оригиналните основатели на Us3 от 1992 г. са Geoff Wilkinson и Mel Simpson, а самото име на групата идва от запис на Alfred Lion – създателят на легендарния джаз лейбъл Blue Note Records. След 1996-та Mel тръгва по свой път, а Geoff продължава да следва линията на бандата, която е да цени и прославя класическия звук на джаза с помощта на модерните музикални течения като хип-хоп, дръм енд бейс, а неведнъж намесва и латински и ориенталски елементи. С годините и за почти всеки нов албум вокалистите се сменят, броят на музикантите нараства, но универсалната мелодичност на Us3 никога не се загубва.

През 2009 г. излезе последният албум на групата на име “stop. think. run”, в който музиката е олицетворение на вечното желание на градската параноя да открие истинската романтика.
  
Така по покана на Ballantine’s на 28 октомври в Sofia Live Club всеки влюбен в добрата и по-качествена музика ще може да избяга от своя градски делник и да открие късче истинска хип-хоп-джаз романтика на живо с Us3.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !