ДАТСКА ДЖАЗ ПЕВИЦА ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

03.05.2011 12:00 | Видян 2551 пъти

ДАТСКА ДЖАЗ ПЕВИЦА ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

На 25 май, на най-добрата сцена за жива музика у нас ще имаме възможността да чуем и видим за втори път страхотната и неповторима CÆCILIE NORBY!

Незабравимият й концерт през 2009 година в SOFIA LIVE CLUB, оставил следа в сърцата на любители и ценители, събра български фенове, които пожелаха да я видят отново при нас. Този път певицата пристига в компанията на великия басист Ларс Даниелсон, който взе участие в „Джаzz + Фестивал“ през март тази година.  Музикантите ще представят новия завладяващ албум на певицата – „ARABESQUE“.

CÆCILIE NORBY е певица с необикновен репертоар, който включва не само джаз стандарти, но и някои поп песни от последните 30 години, в това число „Spinning Wheel” и “The Look of Love”.  Тя е сред първите в Европа, които хвърлят мост между джаза и младата, ориентирана предимно към рока, публика. Родена е в Дания в семейство на класически музиканти, но нейният бекграунд всъщност е в рок музиката.

Записва с „Frontline“ през 1985 година и прекарва годините от 1986 до 1993 година в рок групата „One Two“. През това време пее и с малка джаз формация в клубове в Дания. По същото време, пианистът Хиелс Лан Доки забелязва певицата и бива достатъчно впечатлен, за да предложи да продуцира нейния първи джаз албум.

CÆCILIE NORBY, чието най-голямо вдъхновение е Нанси Уилсън, записва два албума, които биват издадени от Blue Note. След време певицата издава 4 от 8-те си солови албума под лейбъла на Blue Note Records, получава награди и се радва на хиляди продажби в Европа, САЩ, Япония и Южна Африка.

Ларс Даниелсон, гостувал на нашата сцена през март тази година е композитор, аранжор, басист и челист с отличаващ се стил. Следва класическо чело в консерваторията в Гьотеборг, но любовта му е насочена към музиканти като Джими Хендрикс, Крийм и Сантана до момента, в който не чува един концерт на Оскар Питърсън заедно с датския басист Нилс Педерсен. Басистът има дълга кариера – няколко албума като лидер за лейбъла Акт и участие в множество чужди проекти като например в тези на  Виктория Толстой и Улф Вакениус.

Днес, Даниелсон е неизменна част от последния албум на датската прима, чието представяне ще може да видим, именно на 25 май в SOFIA LIVE CLUB.

БИЛЕТИ: предварителна продажба 15 лева, на място в деня на концерта 20 лева

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !