6 нови детски градини до края на годината

23.06.2011 14:45 | Видян 1687 пъти

6 нови детски градини до края на годината

Шест нови детски градини ще бъдат завършени до края на годината, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„До края на годината ще бъдат завършени 6 нови детски градини и едно училище, както и три разширения – две в район Изгрев и едно в Красна поляна. С това преизпълняваме нашата програма. Досега сме открили 6, до края на годината ще станат девет”, обясни кметът.

Така ще бъдат открити над 1000 места в детските градини. „Започваме и изграждането на още 7 детски градини, в това число и пълната реконструкция на детска градина в квартал Младост, чиято конструкция е нездравословна за децата. Това са около 20 млн. лв. инвестиции, като сме обявили и още 10 млн. лв. тази година за останалите седем. С това се стремим не само да преодолеем недостига на места, но и да създадем добри условия за отглеждане и възпитание на децата”, обясни Фандъкова.

Вчера беше предоставено дарение за всички детски градини на територията на София – 200 изследователски комплекта Сандъче на изследователя. 10 детски градини са получили предварително такива комплекти в рамките на пилотен проект. Сандъчетата съдържат материали за провеждане на експерименти в четири области – енергия, електричество, околна среда и медицина. За всяка седмица от годината е предвиден по един експеримент, обясни дарителят инж. Боряна Манолова.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ариа пусна голи снимки

Гола до кръста и със секси панталон с ресни се пусна...

Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

Няма коментари към тази новина !