Обещано: Без антишествие на гей парада!

16.06.2011 10:40 | Видян 1883 пъти

Обещано: Без антишествие на гей парада!

„Няма да се провежда контрашествие на гей парада в събота. Ще направя каквото е необходимо, за да няма такова нещо“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.
„За съжаление последните дни се налага внушението, че се проваля София прайд. Вярвам на полицията, че ще пресече каквито и да било действия, които могат да провалят гейшествието“, каза Фандъкова пред БНТ.

Кметът на София поясни, че друга организация е подала уведомление, че иска да проведе шествие по времето на гей парада в близък участък. Фандъкова обаче заяви категорично, че разрешение не е издадено и няма да бъде. „Ние изпратихме обратното писмо, в което им заявяваме, че трябва да променят времето, трябва да променят деня, ако искат да направят съответно своето.“

Кметът заяви, че ще направи каквото е необходимо и каквото законът позволява. „Няма да има контрашествие по същото това време. И още повече, вярвам и разчитам отново на полицията, че ще пресече всякакви действия, които биха могли да попречат на нормалното, спокойно протичане на това шествие, защото за мен е важно както спокойствието на участниците, така също и спокойствието на гражданите. В края на краищата всичко това се случва в нашия град“, каза още тя.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !