Кандидат-кмет на София иска общината да организира гей парада

10.06.2011 14:30 | Видян 1633 пъти

Кандидат-кмет на София иска общината да организира гей парада

Столичната община не е дала разрешение за протест по същото време и място, когато ще бъде гей парадът София прайд следващата събота. Това каза зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров, в отговор на опасенията на Георги Кадиев. Бъдещият кандидат за кмет на София от БСП изложи опасенията си пред СОС, че е възможно да се създаде напрежение по време на парада заради заявеното искане за протест от Благовест Асенов.

Иван Сотиров обясни, че на организаторите на протеста е предложено да го преместят на друго място, но те са отказали.

„На това място, на което ни уведомиха, че искат да провеждат протеста, ние им казахме, че няма да бъдат допуснати от полицията поради факта, че е съгласувано друго мероприятие. Очевидно е каква им е целта, затова няма да бъдат допуснати. "Полицията е уведомена - те имат опит, няма да има проблем. Като цяло маршрутът, с оглед на това, че може да има хора, които без да ни уведомят ще се опит да създават напрежение, няма да го оповестим, така че Георги Кадиев спокойно може да присъства", каза кметът.

Взели сме всички мерки за парада, няма основание за безпокойство", добави Сотиров.
По време на заседанието на Столичния общински съвет Георги Кадиев отново поиска Общината да бъде съорганизатор на гей парада. Тъй като предложението не беше заложено в дневния ред на заседанието, не бе гласувано.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !