Папата ще праща смси

08.05.2008 09:00 | Видян 1981 пъти

Папата ще праща смси

Папа Бенедикт ХVІ ще пише смс-и до хиляди млади католици на техните мобилни телефони по време на Световния ден на младежта в Сидни през юли. Идеята на това своеобразно мероприятие е да се улесни връзката между главата на католическата църква и младите вярващи и потенциални вярващи. Съобщенията ще са за вдъхновение и надежда по време на шестдневното събитие в Сидни, а църквата ще подготви и уебсайт, предаде Ройтерс.

Странно звучи решението на Католическата църква да използва мобилните технологии за контакт, но в специално изявление на католическата църква в Австралия се подчертава, че това е най-лесният наяин за куминикация с близо 225 хил. млади католици, които се очаква да присъстват на празненствата по случай Световния ден на младежта. Смс-ите ще бъдат изпращани около 15 юли, когато и започват празненствата по случай  Световния ден на младежта.

„Искаме да направим от Световния ден на младежта необикновено преживяване чрез използването на нови начина за връзка със съвременната запозната с технологиите младеж“, се казва в изявлението на католическата църква.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Папата и Буш празнуват

10 съвета за по-добър сън

В днешно време голяма част от хората пренебрегват...

Никой никога не е обеднял, ако е...

"Никой никога не е обеднял, ако е давал." Ане...

Няма коментари към тази новина !