Папата и Буш празнуват

18.04.2008 09:44 | Видян 1351 пъти

Папата и Буш празнуват

Хор от над 9000 души изпя "Честит рожден ден" на Бенедикт ХVI на моравата пред Белия дом. Папата получи куп подаръци от американския президент за 81-вия си рожден ден. Той получи торта на няколко етажа, колекция от записи на американска класическа и религиозна музика, както и кристален кръст, предаде ИТАР-ТАСС. Папата отказа обаче тържествената вечеря в Белия дом, защото като глава на Римокатолическата църква няма право да се появява на светски събития. Буш и папата се помолиха заедно в Овалния кабинет. В кратката молитва, посветена на благоденствието на семейството, се включи и съпругата на Буш Лора.
След това Буш и папата се отдадоха и на общи разговори за живота и Вселената. Те обсъдили темата за човешкото достойнство, за защитата и насърчаването на живота, за религиозните свободи, за помощта, която трябва да бъде оказана на Африка.
Днес повече от 45 000 души ще присъстват на месата, която Бенедикт ХVI ще отслужи на новия бейзболен стадион във Вашингтон, припомня Стандарт. Толкова се очаква да посетят литургията и в неделя на стадион в Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !