Мишел Льогран с концерти в България

20.04.2011 16:40 | Видян 2867 пъти

Мишел Льогран с концерти в България

След невероятния успех на спектаклите на Националния Балет на Грузия „Сухишвили“, Музикална Компания „Дегрис“ ни поднася ново вълнуващо изживяване – концерт на  виртуозния Мишел Льогран. Роден през 1932г. в семейство с музикални традиции, Мишел Льогран се превръща в един от най-влиятелните музиканти на нашето време. Талантът му е колосален, изявява се като композитор, пианист, певец и диригент.

Разчупва бариерите между всички музикални стилове и е считан за един от най-иновативните музиканти. Има тринайсет номинации за „Оскар“ и три награди, четиринайсет номинации за „Златен Глобус“ и пет спечелени, пет награди „Грами“, Награда „Еми“, „Златна Палма“ и много други. Няма друг европейски композитор с толкова богата дискография. Работил е с имена като Клинт Истууд, Жан-Люк Годар, Орсън Уелс, Стинг, Франк Синатра, Джордж Бенсън, Майлс Дейвис,  Бьорк и десетки други светила на киното и музиката. На българските зрители е познат най-вече с мюзикъла „Шербурските Чадъри“, той е не само автор на музиката, но и най-вече на цялата концепция за мюзикъл.

След повече от 50 години композиране, Мишел Льогран е по гъвкав от всякога. Отворен за нови запознанства и колаборации, той е неуморим изобретател. „Начинът по който постигаме напредък е като създаваме неща, които не са създавани до сега. Това също е начин да научаваме повече за себе си. Искам да съм наясно със себе си, да знам повече за мен самия, дори ако това означава да изляза извън рамките. Ако искам кораба да продължи да плава, трябва да открия нови морета и да видя къде ще ме отведат.“ – казва той.

Нашата страна ще стане част от световното турне на г-н Льогран, чиято програма има невероятен успех в САЩ, Канада и Япония. Ще чуем най-популярните теми на композитора за последните 50 години и ще се потопим във феерия от джаз, класическа и модерна музика, изпълнени по блестящ начин от Мишел Льогран и невероятните музиканти от Софийска Филхармония. 45 от най-добрите ни музиканти ще допринесат за магическата атмосфера на шоуто. Организаторите от „Дегрис“ споделиха, че г-н Льогран обещава голяма изненада специално за българската публика.

В София концерта влиза в рамките на „Салон на изкуствата“, който се провежда всяка година в НДК и е на 19-ти Юни в зала 1 от 20.00 часа. Зрителите от морската ни столица
Варна ще се насладят на този концерт на 20-ти Юни от 20.30 часа в Летния Театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Обрат в бокса: Лишават Усик от...

Олександър Усик се превърна в абсолютен световен шампион...

Олександър Усик е абсолютен световен...

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен...

Няма коментари към тази новина !