Ищар – изкушена от българското сирене и кашкавал
06.04.2011 12:40 | Видян 4755 пъти
При двудневното си посещение у нас световноизвестната етноизпълнителка Ищар Алабина, остана очарована от вкуса на родното сирене и кашкавал. Традиционните за нашата трапеза млечни продукти, певицата опита в Рибна къща „При Яфата” и призна, че въпреки калоричността им всеки път като дойде в страната ни се изкушава и не може да им устои.
От заведението издадоха, че нашето сирене и кашкавал дотолкова й се усладили, че тя дори пренебрегнала богатите плата с рибни деликатеси. След като се насладила на млечните изделия родно производство, Ищар уважила специалитета на заведението - дива ципура на сол, гарнирана с див ориз и си „облизала пръстите”. Етнопевицата дегустирала българско бяло вино и констатирала, че то по нищо не отстъпва на френското (бел. ред певицата живее в Париж).
В ресторанта израелската певица била в компанията на съпруга си – Мишел Абисира, който е неин мениджър и организаторите на концертите й у нас – АРТ БГ. По време на вечерята Ищар получила специален поздрав с песента „Излел е Дельо хайдутин”. Трогателният жест, изпълнен от продуцента на АРТ БГ – Петър Харалампиев дотолкова развълнувал Ищар, че тя дори си записала песента на телефона и споделила, че има намерение да направи дует с български изпълнител. Етнопевицата казала, че е твърде вероятно да реализира съвместно парче със Слави Трифонов, с когото я свързва близко приятелство.
Кратката визита на Ищар бе по повод предстоящите й три концерта у нас (Варна- 3 юни, София - 5 юни и Пловдив – 6 юни) и свързаната с тях организация.
свързани новини
Ищар обеща да помогне Пловдив да стане културна столица на Европа
Ищар раздава автографи на 5 април в Пловдив
НАЙ-НОВИ
Джоли пречи на Брад да се ожени за...
Изминаха 8 г., откакто звездната двойна - Анджелина...
Бг Нова година започва след "нулевия"...
ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР с нулев ден Игнажден (Днес...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !