Ищар – изкушена от българското сирене и кашкавал

06.04.2011 12:40 | Видян 4595 пъти

Ищар – изкушена от българското сирене и кашкавал

При двудневното си посещение у нас световноизвестната етноизпълнителка Ищар Алабина, остана очарована от вкуса на родното сирене и кашкавал. Традиционните за нашата трапеза млечни продукти, певицата опита в Рибна къща „При Яфата” и призна, че въпреки калоричността им всеки път като дойде в страната ни се изкушава и не може да им устои.

От заведението издадоха, че нашето сирене и кашкавал дотолкова й се усладили, че тя дори пренебрегнала богатите плата с рибни деликатеси. След като се насладила на млечните изделия родно производство, Ищар уважила специалитета на заведението - дива ципура на сол, гарнирана с див ориз и си „облизала пръстите”. Етнопевицата  дегустирала българско бяло вино и констатирала, че то по нищо не отстъпва на френското (бел. ред певицата живее в Париж).

В ресторанта израелската певица била в компанията на  съпруга си – Мишел Абисира, който е неин мениджър и организаторите на концертите й у нас – АРТ БГ. По време на вечерята Ищар получила специален поздрав с песента „Излел е Дельо хайдутин”. Трогателният жест, изпълнен от продуцента на АРТ БГ – Петър Харалампиев дотолкова развълнувал Ищар, че тя дори си записала песента на телефона и споделила, че има намерение да направи дует с български изпълнител.  Етнопевицата казала, че е твърде вероятно да реализира съвместно парче със Слави Трифонов, с когото я свързва близко приятелство.

Кратката визита на Ищар бе по повод предстоящите й три концерта у нас   (Варна- 3 юни, София - 5 юни и Пловдив –  6 юни) и свързаната с тях организация. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !