Икар за Мариус, забравиха Карамазов

03.04.2011 09:00 | Видян 4169 пъти

Икар за Мариус, забравиха Карамазов

Доста НЕОБИЧАЙНИ бяха критериите за избор на носителите на наградите Икар тази година, които бяха раздадени на специална церемония в Народния театър.

За разлика от предишните години Съюзът на артистите в България отсвири сценичните секссимволи и почете таланта и професионализма. Така напудреният симпатяга Владо Карамазов остана без статуетка за поддържащи изпълнение (наградата взе Иван Бърнев), а Мариус Куркински бе предпочетен пред Деян Донков за главна мъжка роля.

Това още повече ще охлади отношения между Мариус и Владо. Както Супер 19' писа в миналия си брой, от известно време двамата не могат да се гледат.
Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави артистите и доказа любовта си към театъра с числа – вдигане с 50% на субсидията за общинските трупи. 

22 г. след проблясването в Маргарит и Маргарита, Ирина Жамбонас постигна втори връх в кариерата си с Икар за главна женска роля. Цената му е още по-висока, понеже приза за поддържащо изпълнение спечели легендата Цветана Манева.

Много овации получи за своя почетен Икар Енчо Кирязов. Малко познат у нас, той е световен еталон в цирковото изкуство, въпреки че все още е в разцвета на силите си. Почетен Икар сред куклените артисти заслужи доайенът на това изкуство Панайот Добрев.

Залата посрещна на крака носителя на Икар за цялостно творчество Тодор Колев. Отслабнал, блед, но елегантен големият актьор посрещна сдържано овациите и благодари на колегите си за признанието.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !