Неизвестен българин - с шанс да блесне като съавтор на Любен Дилов-син

28.02.2011 12:40 | Видян 3659 пъти

Неизвестен българин - с шанс да блесне като съавтор на Любен Дилов-син

Сладкодумецът Любен Дилов-син заедно с Виктор Чучков-син и Александър Сано-Среброто, бяха достатъчно силна комбинация, за да се препълни със седящи и правостоящи мястото на срещата им в Пловдив – книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”. А поводът – премиерата на книгата „TILT. Началото” в града на тепетата.

Събрали сме се двама сина и един Сано, каза в очаквано забавния си стил Дилов. А Сано не скри изненадата си, че толкова много хора са дошли на едно чисто културно събитие. Славата на тримата – режисьорът на филма TILT Виктор Чучков -син, на звездата от лентата Александър Сано-Среброто и разбира се, на Дилов-син, излита на все по-големи висоти след небивалия касов успех на филма. Той вече е на второ място по зрителски интерес /засега/ към български филм за последните 20 години. Много зрители правят аналогия между TILT и култовия „Вчера” не само заради участието на Георги Стайков.

Това е филм за такива вечни категории като любовта и предателството. „Както и да се върти човек, задникът му остава винаги отзад. И той рано или късно се обръща, за да се изправи срещу проблемите”, коментира Любен Дилов-син и филма, и книгата. Но колкото и да имат общо двете творби, те не си приличат. Книгата „TILT. Началото” започва от там, където филмът свършва. Големият финал тепърва предстои - в България започва уникален за литературните и кино среди проект съвместно с издателство „Ентусиаст” и продуцентска компания „Чучков Брадърс” за дописване на романа, който ще се появи заедно с излизането на филма на DVD.

Тримата, освен заради премиерата на книгата, обикалят страната и с тази будителска задача - да провокират и открият съавтора или съавторите, които ще дадат най-оригиналното и провокативно продължение на романа „TILT.Началото”.

Може този автор да е сред вас, обърна се Любен Дилов-син към публиката и подхвърли жокер към бъдещите писатели, който разсмя всички до сълзи. Част от героите на тази история са действителни личности. Единият от тях – затворник, който миналата седмица при среща с Дилов му задал задачка – да включи в продължението следния епизод. Негов съкилийник избягал чак до Коми в Сибир, за да сече дървета. Там нашият човек залюбил местна руска мома. И се обадил у дома, в бургаско село, че си идва с булка.

В селото настанала истинска суматоха заради снахата от чужбина. За да се представят подобаващо съборили стария нужник на двора, засипали миризливата дупка и започнали да градят нов клозет. Изкопали две нови дупки, но не стигнало времето за по-солиден строеж. И тогава чучнали върху двете дупки стария гардероб. На едната врата написали „жени”, на другата”мъже”. Тази история за гардероб – клозета все още не е оплетена в романа, подхвърли дяволито Любен Дилов-син.

Големият роман с имената на неизвестните – засега автори, които ще се включат в написването му, трябва да бъде завършен през 2012 година, преди да дойде краят на света. Така закачливо обеща Любен Дилов-син, който заедно с Виктор Чучков-син и Александър Сано даде автографа си на над 200 читатели.

Всеки желаещ да се включи в предизвикателството да стане съавтор може да даде своето предложение за продължение на историята на www.enthusiast.bg/tilt.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !