Любен Дилов-син пише нов роман

06.12.2010 16:20 | Видян 4257 пъти

Любен Дилов-син пише нов роман

С наближаването на коледните и новогодишни празници всички книгомани са в очакване на един от най-големите книжни базари. Тази година XXIX Софийски международен книжен панаир ще продължи цели шест дни – от 7 до 12 декември включително. За първи път в него ще вземе участие и издателство „Ентусиаст”.
 
Несъмнено акцент на щанда на „Ентусиаст” ще бъде бъдещият съвместен проект на издателството с продуцентска компания „Чучков Брадърс” – TILT. По време на тазгодишния Панаир на книгата ще бъде представен книжният трейлър на TILT, който съдържа откъс от книгата, както и кадри от филма. Премиерата на филма е предвидена  за началото на 2011 г. Очаква се TILT да тръгне по кината на 11 февруари 2011 г, а книжното тяло да се появи едновременно с първите прожекции. Сред „съзвездието” от български актьори, които ще вземат участие в новия касов български филм са: Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Филип Аврамов, Георги Стайков и Александър Сано-Среброто. Режисър на продукцията е Виктор Чучков – син, по идея на Виктор Чучков-син и Борислав Чучков, които е и продуцент на лентата, а оператор - Рали Ралчев.

Автор на книгата TILT от издателство „Ентусиаст” е Любен Дилов-син. „Книгата, която ще излезе заедно с филма, е за тилт-ефекта на флипера, който бясно ни подмята, за любовта под обсада и за истинските хора, които винаги са опозиция. И на гравитацията дори”, споделя авторът за бъдещият си проект. Сюжетът проследява една любовна история, развиваща се на фона на преломните моменти от началото на 90-те години. С премерен хумор историята разкрива сблъсъка на банда добри приятели с авантюристичен дух с предизвикателствата на емиграцията, затъналата в престъпност родина и аморална обществена среда. Въпреки че ни връща в недалечното минало, TILT се отличава с особена актуалност и е насочен към младата публика. ”Тази книга се пише в момента, докато четете тези изречения. Може би я пишете всъщност вие”, разкрива още за нетърпеливите Любен Дилов-син.

TILT означава „блокаж” и е термин от играта флипер. Когато играча види, че губи топчето и то пада по средата, бута флипера, и се опитва да надхитри машината. Ако играчът не е добър и избута машината по-силно от необходимото, тя се изключва автоматично. Всичко е възможно с концентрация и усет, но ако се блъска прекалено силно, играта блокира и показва TILT.  Заглавието е метафора за съдбата на героите, които често получават „тилт”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !