JOE COCKER НА ЖИВО В СОФИЯ

11.02.2011 15:40 | Видян 3869 пъти

JOE COCKER  НА ЖИВО В СОФИЯ

Болкън Ентъртеймънт с гордост обявява концерт на легендарния ДЖО КОКЪР! Голямото музикално събитие за хилядите български фенове на звездата ще се състои на 28 май 2011 (събота) в столичната зала Фестивална. Билетите ще бъдат на цени 80 лв (правостоящи), 90 лв (седящи) и 100 лв (правостоящи Golden Circle) и влизат в продажба на 14 февруари в мрежата на Ивентим, включително Германос, Пикадили, Техномаркет, билети ще се продават и в Билетен център НДК.

ДЖО КОКЪР е огромно име в музикалния бизнес вече повече от 40 години. Издал е 21 студийни и четири лайв албума. Напоеният му с блус и соул глас просто не може да бъде сгрешен и е негова абсолютна запазена марка. Продал е милиони копия от своите албуми по целия свят и е създал невероятни и супер обичани хитове. ДЖО КОКЪР е носител на най-престижните световни награди, включитело Грами, Златен глобус и Оскар. Плюс има орден на Британската империя. Без съмнение, ДЖО КОКЪР е не просто истинска музикална легенда, но и един от най-популярните и успешни певци за последните четири десетилетия.

Но въпреки безбройните отличия и милионни проджаби, той симпатизира и се отъждествява с всички онези, които не са имали неговия късмет, аусайдерите и неоправданите. Трудно е да се повярва, но, въпреки че е икона за поколения музикални фенове и колеги музиканти, той продължава да не се възприема като победител.

Есента на 2010 ДЖО КОКЪР се завърна с нов албум, първи за Sony Music. “Hard Knocks” е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс. Концерът у нас е част от турнето в подкрепа на албума “Hard Knocks Tour” и сега за първи път на живо у нас ще чуем песните от новия албум на звездата!!!

„Вероятно съм прекарал повече време на улицата, отколкото в училище”, обяснява 66-годишният британец. „Феновете, които са наоколо от достатъчно време, за да си ме спомнят през онези години, сигурно разбират името на новия ми албум.” Но въпреки трудните времена и атмосферата, за която става дума, най-запалените фенове на КОКЪР (които трябваше да чакат повече от три години за нов материал от певеца) не трябва да се притесняват, че е поел по рязко нова музикална посока, далеч не е така. “Hard Knocks” е повече поп от всеки един от албумите му през последните години – особено последния му албум. „С Итън Джоунс, който обичам и с когото направих ‘Hymn For My Soul’ през 2007, почти направихме този албум като демо запис. Не използвахме никакви елетронни и специални ефекти.”, обяснява ДЖО КОКЪР.

Албумът “Hard Knocks” е продуциран от Мат Сърлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Carlos Santana) и включва девет съвсем нови песни както и версия на Cocker на песента на Dixie Chicks “I Hope”, продуцирана от нашвилската легенда Tony Brown.

“Вече се бях срещнал с доста продуценти, когато се видяхме с Мат.”, разказва КОКЪР/ „И просто си говорехме в студиото. Казах му, че искам да направя модерен албум, но не прекалено модерен. Знам, че трябва да се състезавам с деца по на 25 години, но не съм нито Green Day, нито който и да е от тях! Усетих, че с него можем да направим нещо различно.”

За разлика от много други банди и артисти, които твърдят, че последната им творба им е най-добрата, ДЖО КОКЪР не вярва, че това е „някакво ново ниво” или нещо подобно и пос-коро оставя на феновете да преценят къде да поставят “Hard Knocks” измежду останалите му неща. „Предполагам, че това просто е моят 21 студиен албум след 40 години. Не изглежда чак толкова много.”

Свиренето на живо е и винаги е било интегрална част от това, което ДЖО КОКЪР прави и на което се наслаждава ужасно много. Освен че представя песните от “Hard Knocks” на живо, на това турне той е подготвил и още изненади за феновете.  “Ще чуете песни, които станаха доста успешни, но винаги са били пренебрегвани за лайв шоута”, обяснява той. „Разбира се, няма да пропуснем ‘You Can Leave Your Hat On’ и ‘Unchain My Heart’, винаги ги изпълняваме, но в средата на поуто искам да има и някои стари парчета като ‘Simple Things’ и ‘Tonight’.”

Подгответе се за едно наистина уникално и емоционално шоу с неповторимия ДЖО КОКЪР! И НАЙ-ДОБРОТО ОТ НЕГО!!! Не го пропускайте!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !