Бинев в подкрепа на превозвачите в България

14.12.2010 12:20 | Видян 2497 пъти

Бинев в подкрепа на превозвачите в България

Евродепутатът  Слави Бинев, който в петък отпразнува с официални гости и приятели 45-тия си юбилей буквално от партито за рождения си ден се хвърли в защита на българските превозвачи пред колегите си в Европарламента в Страсбург. Бинев защити позицията на българските превозвачи, които са против въвеждането на допълнителна такса евровинетка. По-късно евродепутатът внесе писмено становище за безразличието на комисията по въпроси от политическо значение. Всичко това се случва буквално след като Бинев слезе от самолета след официалното си посещение в Демократична Република Конго, където се проведе 20-тата среща на парламентарната асамблея за връзки между ЕС и страните от Африка, Карибския и тихоокеанския басейн.

Срещите на върха се проведоха в Палата на народа в столицата Киншаса.
На срещата бяха обсъдени многобройни теми свързани с отношенията между региона и Европейския съюз, като основен акцент бе напредъка на страната и региона по пътя на демокрацията и борбата със системните нарушения на човешките права в африканската страна.

Пред местните авторитети Бинев очерта някои от основните акценти на които би следвало да наблегне правителството на Конго, а именно спешни мерки по отношение на борбата с престъпността и корупцията, както и развитие на инфраструктурата, която след войните със съседните на Конго държави е в окаяно състояние. Друг важен проблем в страната е недохранването, от което страдат голяма част от населението.

 По време на срещата си с министър председателя на Конго г-н Адолф Музито Бинев обсъди дейността на двете мисии на ЕС в Конго и се поинтересува от резултатите от разследванията за последните масови изнасилвания в страната през юли и август, за които съобщи Международният медицински корпус. Конго има шокираща репутация, свързана със сексуално насилие – изнасилването е често използвано оръжие.
Бинев подчерта, че от първа необходимост е правителството да насочи усилията си към зачитане на правата на населението и спешно разследване и наказание за всички замесени в случаите на изнасилвания в Конго.

По данни на ООН през 2009 година са регистрирани 8300 изнасилвания, но се смята, че за по-голямата част от нападенията изобщо не е съобщено. В програмата на делегатите бе включени срещи с председателя на сената Леон Кенго Ва Дондо, с шефа на парламента Еваристе Бошаб, както и с губернатора на Киншаса Андре Кимбета, който от своя страна даде официална вечеря за делегатите, на която местни танцови ансамбли запознаха гостите с традиционните за Конго танци.

След визитата си в Киншаса Бинев посети Конго Бразавил и Етиопия. Етиопия е единствената страна в Африка, чиято официална религия е християнството. Страната привлича туристите с богатата си история и многобройните паметници, които са запазили духа на античния свят. За езерото Тана, което се намира на юг от столицата Адис Абеба се носи легендата, че именно в него е хвърлен свещения кивот. Важни исторически паметници са и църквата в Лалибела както и храма в Аксум, който пази историята на аксумското царство от преди хилядолетия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Зрители питат имало ли е проникване...

Все още цари мълчание след голямата изцепка в последния...

Гала правила секс на публично място

Гала е правила секс на публично място. Това стана ясно...

Няма коментари към тази новина !