Каприз на Рачков стигна до Върховния съд

05.12.2010 09:00 | Видян 10168 пъти

Каприз на Рачков стигна до Върховния съд

Понеже по мнението на самозабравили се звезди явно си няма друга работа, Върховният административен съд ще трябва да се заеме с най-трагикомичния случай в своята практика. Всъщност, такъв казус може би ОТИВА на смешен артист.

Димитър Рачков е много “засегнат”, че Супер 19’ го е заснел на събитие, на което е бил водещ и е взел пари точно, за да се използва “личната му данна” . Именно като такава господинчото определя своята безценна физиономия.

Още по-смешното е, че Комисията за защита на личните данни, която не си върши работата, а чака медиите да я търсят, когато банки и държавни институции изхвърлят на боклука копия от нотариални актове и лични данни, заема страната на Рачката.

Тя реши, че неговата лична данна, заради която вече е взел хонорар, трябва да донесе на държавата 2500 лв. за сметка на Супер 19’. Въпреки че е съвършено наясно със ситуацията.
Ако позволите лирично отклонение, Рачков никак не страдаше и не се засягаше, когато преди 10 години нашият екип, тогава в списание КОЙ, публикува първото му интервю като знак на подкрепа за един талантлив млад човек. Тогава разправяше, че буквално живее в гримьорната.

След това в нашите издания безброй пъти съвършено безплатно сме правили реклама както на него, така и на останалите проекти на продуцента му Маги Халваджиян, когото също много уважаваме.
Максимата ни от предния брой, че парите не са за всеки, явно не важи само за олигарсите. Но и за шоумените.

Видели се опаричени, някои хора забравят откъде са тръгнали и кой им е подавал ръка в годините. Което трябва да си бъде техен проблем. Но държавата, в лицето на Комисията за личните данни, явно не смята така. И ни кара да плащаме за чужди мании за величие.

Какво не прави Комисията, освен че допуска всекидневно личните данни във ветровити дни да бъдат развявани из софийските улици в услуга на имотната и други мафии. 
Допуска телефонните номера и личните адреси на хората да се размахват по вестници и пресконференции.

Допуска едни политици да вадят документи с незаличени ЕГН-та на други политици. Допуска дори безнаказано да се разпространяват разпечатки от движението по личните им банкови им сметки.

И накрая най-лошото:
допуска да става за смях! А с нея и държавата. Ако изобщо го разбира...

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !