Николай Бареков: Политиците трябва да имат куража да разговарят с магаре

19.11.2010 16:40 | Видян 3947 пъти

Николай Бареков: Политиците трябва да имат куража да разговарят с магаре

В четвъртък вечер гости в „На инат” бяха водещите на новия сутрешен блок „БОДИЛНИК” по ТВ7 – журналистът Николай Бареков и екс-адреналинката Жана Танева, която води рубриката за култура.
Марк разпита Николай Бареков за скандалите, които водещият успя да създаде само за четири дни в ефир.

 „Скандалът е около мен, но не е с мен, а с моите гости, с министър Цветанов, с Октопода, с Филчев, с Алексей Петров.” – коментира журналистът. Запитан за това, дали трябва да има шоу в политиката и политика в шоуто, той бе категоричен: „В България, пък и по света, политиката вече е шоу, а шоуто все повече става политика. Такива като теб, Марк, са по-влиятелни на моменти от много хора, които се имат за сериозни журналисти. Хората вярват на по-критичните, по-сатиричните умове, на тези, които могат да открият онова, което другите сякаш не забелязват.”

„Обвиняват те, че имаш симпатии към премиера, а ти точно него избра за пръв гост. Защо примерно не покани Далай Лама, та да изненадаш всички?” – попита водещият на „На инат”. „Аз поканих Далай Лама, само че под формата на Бриго Аспарухов, който беше нашият гост наживо. Той отдавна е известен със своите точни политически прогнози.” – отговори Бареков и поясни, че Бойко Борисов е бил на запис и е постигнал нещо уникално за жив български премиер, присъствал в две ефирни национални телевизии по едно и също време.
 
Водещият Марк О’Селски се поинтересува, дали според Бареков е опасно един политик да говори с магаре, защото доста политици са му гостували, но Премиерът Борисов засега все няма време и избягва Марк. „Опасно е, защото винаги, когато говориш с магаре, може да ти забие един къч в тиквата. Но може би това ще бъде тест за българските политици. И когато идват при теб, тук в това студио, това ще бъде знак, че са достатъчно зрели и готови да приемат всякакви предизвикателства. Аз бих призовал и бих стиснал ръката лично на всеки политик и министър, който седне срещу Марк”, каза Бареков.

Марк не пропусна да разпита красивата Жана относно това дали има мъж в живота й и дали скоро възнамерява да се омъжи, а тя бе категорична, че всяко нещо идва с времето си и в момента е отдадена на по-сериозни неща, свързани с професионалните й изяви в ТВ7.

Водещият на „На инат” заяви, че се е надявал екс-адреналинката да се появи сама в студиото, но Николай Бареков побърза да се обяви за неин бодигард. Бареков заяви, че в началото е бил леко несигурен относно телевизионните изяви на Жана в „БОДИЛНИК”, но впоследствие е видял в нея огромен потенциал и позитивна енергия. „Напоследък зрителите са уморени от сърдити какички и лелички, които им се карат от екрана, затова Жана става техен сериозен конкурент”, Заяви Бареков.

В предаването за пръв път телевизионна изява имаше и синът на журналиста – четири годишният Николай Бареков-младши. „Тате, обичам те!” – каза детето, поздравявайки  баща си в ефир. „Татко измисля новините. Вади ги от офиса си.” – беше сигурен малкият, който демонстрира и завидни познания в областта на политиката. „Мисля, че АБВ се прави от Президента. Цветан Цветанов е вътрешният министър на полицаите” – убедително заяви Ники и сподели, че като порасне, ще стане полицай.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !