Румен Овчаров: Ако Станишев си тръгне, тръгвам си и аз

20.10.2010 09:00 | Видян 2925 пъти

Румен Овчаров: Ако Станишев си тръгне, тръгвам си и аз

След конгреса на БСП миналата събота, в предаването „Свободна зона” по ТВ+, да направи коментар на случилото се, Георги Коритаров бе поканил бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Пред зрителите на ТВ+ Овчаров заяви, че един от основните проблеми, свързан с репутацията на партията, е смесването на резултатите от управлението с резултатите от изборите. Самият Овчаров не успял да присъства на конгреса, тъй като лични причини го възпрепятствали. Той, обаче, се информирал какво точно се случило там.

По думите му социалистите продължават да не намират адекватен отговор на въпроса защо са били разгромени на последните избори, в какво точно се корени причината. Когато се намерил този отговор, тогава БСП можело да продължи напред и да постига основната за една партия цел – печелене на избори. „Ще трябва да разчитаме на сегашното ръководство на партията. Отказал съм се активната дейност на критики към него, но нищо кой знае какво не се е променило за последната година. Има имитация на промяна в партията”, допълни Овчаров.

В студиото на „Свободна зона” по ТВ+ бившият министър коментира рамковата стратегия на БСП „2020”, новият бюджет на кабинета, както и газопровода „Набуко”. „Няма лошо една партия да има дългосрочна визия какво ще се случва в държавата. В тази визия има доста сериозни постижения, но има и слабости. България не върви добре. Ще разчитаме на БСП да извади държавата от тежката ситуация”, заяви по отношение на социалистическата стратегия Овчаров. Той нарече бюджета „нереалистичен” и предрече, че това ще бъде „най-ранно изнесеният бюджет”.

„Трудно мога да коментирам всички идеи, които се въртят в главата на премиера” каза по повод обявленията на Бойко Борисов след срещатат му с турския премиер Ердоган, че между България и Турция ще се строи газопреносна връзка. „Никой не знае дали ще има „Набуко” въобще. Кой ще финансира нещо, част от друго,  което още го няма?” с ирония вметна Овчаров.

По отношение на Софийската организация на БСП, на която Овчаров е председател, той каза, че успех за градските социалисти ще е много доброто представяне на изборите в столицата. По отношение на своето бъдеще като председател на софийската организация, Овчаров каза: „Моето оттегляне е предварително планувано, като част от промяната в БСП. Промяната все още не е започнала, обаче. Ако Станишев си тръгне, тръгвам си и аз”.

Във втората част на „Свободна зона” по ТВ+ гост бе бившият главен секретар на МВР Цвятко Цветков. За изненада на всички, пред зрителите на ТВ+, водещият Георги Коритаров прочете някои от стиховете му. Цветков заяви, че през поезията човек търси себе си, а смисълът бил в самото търсене. Естествено, Цветков коментира и скандалите около вътрешния министър Цветан Цветанов и случващото се с Алексей Петров.  „Има нагласителен уклон у Цветанов, който може да коства главата на управлението. Не можеш да бъдеш повече от закона.  Ако Алексей проговори нещата няма да са добри и за тези за които ще проговори, и за самия него. Петров нито е ангел, нито е и дявол. Неговият случай е много сложен”, заяви Цветков по ТВ+.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !