Лобисти за лобизма

03.09.2010 11:39 | Видян 2987 пъти | Гласували 1

Лобисти за лобизма

Искра Фидосова, наричана още Лобистка Фидосова заради многобройните си вече издънки за прокарване на корпоративни текстове в закони, щяла да пише Закон за лобизма.

Има две житейски мъдрости, които веднага ми хрумват на подсъзнателно ниво. Чудя се коя е по-вярна за случая. Дали, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се? Или, че крадецът вика дръжте крадеца?
Много ми е любопитно дали през новия парламентарен сезон управляващите ще се направят, че са забравили скандала Мери Джейн. И подозренията, описани в Супер 19’ още преди да се състави анкетна комисия, че няма как наркопоправката в закона да е минала без благословията на Фидосова. Освен, че се хвали, дето през нея като висша инстанция минавали всички текстове преди да се гласуват, тя все пак е и шеф на Правната комисия на Народното събрание.

Понеже става въпрос за потъпкване на парламентаризма, на конституцията и на елементарния морал, свързан със здравето и възпитанието на младите хора, редно е разследването за Мери Джейн да стигне докрай. Да се разбере също срещу колко пари ОПГ от двама, трима или повече депутати се подигра с честта на институцията и преглътна личното си достойнство.

И ако трябва да се изгони Лобистка Фидосова от парламента, за да се даде на прокурора, в случай, че е виновна, да се стори.

Не сме забравили също как фирма на съпруга й и нейни роднини подмени дограмите в двете парламентарни сгради. Проблемът бе заметен под килима покрай коледно – новогодишните празници. А за отвличане на вниманието Грамадата пусна на народа шегата как била отслабнала цели 3 кила онази ваканция.

И за да има баланс, както винаги животът поднася своята доза изненада. Леля Цецка, която се изпокара покрай Мери Джейн с вярната си дружка и дори напусна общото им с Фидосова жилище в знак на протест срещу действията й, може също да се окаже замесена в скандал.

Възможно ли е неин човек да е бос на Дупетата – далаверата с краищата на салами, които вече втора седмица са в новините, след като на тях бе кръстена цяла земеделско-полицейска акция?   

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Няма коментари към тази новина !