Олечкване и Нафидосване

23.07.2010 13:27 | Видян 2965 пъти | Гласували 3

Олечкване и Нафидосване

В седмицата, когато обясниха на шофьорите, че глобите за превишена скорост скачат с нов закон до 2000 лева, бе прекратено наказателното производство точно по тази причина срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Невероятно, но ФАКТ, както гласи клишето.
Сигурно сте забравили случката отпреди месеци как видният ГЕРБ-ер карал супер бързо, не спрял пред палката на полицаите, принудил ги да го гонят, после им крещял и им показвал среден пръст.

За всяко едно от тези неща, както ги огласиха медиите, всеки друг би могъл да бъде наказван отделно. И все строго. Не и Лечков!

По същата схема съдът го върна на кметския пост в Сливен. Въпреки въставането на града и 7-те съвсем конкретни прокурорски обвинения срещу него. Сливен е мястото, където училище се санира за 2 милиона лева, колкото са достатъчни за построяване на 2 учебни заведения. А европроект не тръгва, докато в него не бъдат набутани “наши” фирми. Но това за съда не е дори подозрително. Камо ли – осъдително!

Какво да си говорим за закон и законност като имаме предвид и наглостта на Искра Фидосова. Грамадата, наречена от Труд Лобистка Фидосова, се изказа, представяте ли си, че трябвало лобистите в парламента да си признаят и да бъдат вкарани в списък. А кой прокара всъщност поправката Мери Джейн? Кой натисна нотариусите да могат да си въртят бизнеса, докато получават чисто по 5-6 хиляди лева като депутати?

Кой аха да прокара корпуционна поправка в закона за приватизация, та се наложи премиерът да прихвърчи до парламента и да размаха пръст, сякаш депутатите му се намират в детската градина? Кой уреди фамилната му фирма да смени дограмите на двете сгради на парламента?

Сещате се кой. Само дето друг плаща сметката. А на този друг май взе да му писва.
Защото много се размириса на олечкване и нафидосване в особено големи размери.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !