Прекратиха наказателното производство срещу Лечков за случая на алея "Яворов"

19.07.2010 17:45 | Видян 3056 пъти

Прекратиха наказателното производство срещу Лечков за случая на алея

Наказателното производство срещу Йордан Лечков, което бе образувано заради инцидента с полицията през пролетта, е прекратено. Това става ясно от постановление на Софийска районна прокуратура от 15 юли, съобщават от dariknews.bg.

На 23 март около 13 часа кметът на Сливен бе спрян от патрул на алея "Яворов" в столицата заради превишена скорост. Според полицаите Лечков не спрял първоначално при вдигната стоп-палка и патрулът го последвал. Когато служителите на реда настигнали колата, подали сигнал със сирената. Лечков спрял автомобила и полицаите започнали да му съставят акт. Тогава били разменени остри реплики между служителите на полицията и кмета на Сливен, като според свидетелските показания, Лечков им показал среден пръст и се държал грубо. Той обаче твърди, че не е видял първоначално подадения сигнал и потеглилия след него автомобил. Лечков е категоричен, че не е показвал неприлични жестове на блюстителите на реда, нито е имал намерение да ги обиди. При поискване е представил документите си. В хода на разследването не са разпитани с други свидетели, освен участващите в инцидента. Извършена е техническа експертиза на видеозапис от охранителна камера, но от записа не може да се направи фотосъпоставително изследване.
Прокуратурата счита, че няма доказателства за обвиненията по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс за активно възпрепятстване на властта да изпълни своите задължения.

„Йордан Лечков е спрял при разпореждане от страна на полицейския патрул и е представил документите си за проверка. Обстоятелството, че не е забелязал първоначално подадения сигнал със стоп-палка, но след като е видял автопатрула, е спрял и предприел указаните му от полицейските служители действия, изключва умисъл за това деяние", пише в постановлението на прокуратурата.

Така се прекратява наказателното производство, а материалите по преписката се изпращат на КАТ - СДВР за преценка реализиране на административно-наказателна отговорност. Постановлението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от получаването на преписа пред Районен съд - София.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Няма коментари към тази новина !