Петя Славова: Искам си парите или земята

23.07.2010 14:58 | Видян 12988 пъти | Гласували 1

Петя Славова: Искам си парите или земята

Най-богатата българка Петя Славова е заявила в писмо до Община Несебър, че се отказва от досегашните преговори за извънсъдебно споразумение с Общината за терена от 20 дка в Стария град, който закупи от предишния кмет Николай Трифонов. Управителката на Феста Холдинг АД иска да й бъде върнато или мястото или парите за него.

Госпожо Славова, общината в Несебър бистри на извънредно заседание какво да прави със спорния имот за делфинариум, който не иска да Ви даде. Каква е Вашата позиция?

Има решение на ВАС по случая и то е ясно. Няма такива положения: днес си продал нещо, утре – не си. Има договор и той трябва да се изпълни. Около 5 милиона стоят по сметките на общината от години, по тях са натрупани и значителни лихви. Представяте ли си, ако си държах парите, които надлежно съм платила, на депозит колко много щях да съм спечелила. Освен това, вижте какво представлява този имот, който не ми се дава, въпреки договора с общината. Той е клоака. Такъв е и другият имот в Новия град, който щяха да ми предоставят като обезщетение от типа “кон за кокошка”. Боклукчийница. Дори не се коси. И не ми дават дори да го стопанисвам - да го приведа в нормален вид. Била съм заплаха!

Какъв изход виждате?

Могат да ми платят парите или могат да ми дадат имота. Пък ако решат, да ми забранят да правя на него делфинариум. Въпреки че ако попитате някой човек от туризма, той ще ви каже – липсват ни атракции. Когато завали, чудим се какво да правим с туристите. Решението е на общината, топката е в нейното поле.

Какво ще правите с имота?

Мога да правя всичко, което е позволено от закона. Ако реша, ще си опъна там палатка!

Кой стои зад атаката срещу Вас?

Може някой да е харесал имота в Стария или в Новия град. Иначе кое ги кара общинарите да не изпълняват договор, по който е получена значителна сума от града. За богата община като Несебър 8 милиона може да са малко. За мен в тази криза си е сериозна сума.

Още ли държите на Несебър, където построихте преди 7 години първия си хотел?

Честно казано, в момента Несебър вече не ме интересува. Сигурно съм много лоша като инвеститор. Казват, че съм била заплаха. Чудно е само какви чужди инвеститори чакаме, ако така се държим с хората, които се опитват да правят бизнес.

Името Ви вече беше замесено от жълтата преса в битките за Петрол. Как си го обяснявате?

Не играя там. Нямам общо с Петрол. От 2000г. нямам общо и с Митко Събев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !