D2 свирят на основната сцена на двата най-големи летни фестивала в Чехия

22.06.2010 09:40 | Видян 2903 пъти

D2 свирят на основната сцена на двата най-големи летни фестивала в Чехия

И това лято D2 ще свирят на горещи европейски сцени! След  по-малко от две седмици най-популярната българска група лети за Чехия за да свири на два градниозни летни фестивала.

Турнето им започва на 1-ви юли с концерт в един от най-популярните рок клубове в Прага. Ден по късно (2 юли), D2 свирят на основната сцена на сериозния рок форум - Basinfest в Прага. Това е няколко дневен голям фестивал на екстремната музика, за мащаба на който говори факта, че малко след D2 програмата продължава с британските легенди Venom.

На 5-ти юли D2 са част от програмата на Rock For People. Фестивала се провежда на 100 километра от Прага, първото му издание е през 1999-та година и със своите 8 сцени и десетки хиляди посетители е най-голямото събитие на открито в Чехия. Тази година големите хедлайнери са феноменалното британско трио Muse, а D2 ще се представят на една сцена със Suicidal Tendencies, Tricky, The Prodigy, The Subways, Morcheeba и други.

По време на турнето си D2 ще представят някои чисто нови песни, които в момента записват за предстоящ албум. От няколко месеца, бандата се е усамотила в бивша правителствена резиденция сред вдъхновяващата природа на Осоговската планина и активно композира и записва нова музика. И така новите песни ще бъдат „тествани” съвсем точно – на един фестивал за екстремна музика и на един типичен летен фестивал, посещаван от фенове на всякакъв стил музика.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !