Окрадоха песен на Таня Боева

07.06.2010 17:40 | Видян 7887 пъти

Окрадоха песен на Таня Боева

Таня Боева и песента й “Забранена любов” станаха обект на нагла гражба от страна на сръбския изпълнител Sejo Keydura.

В интернет се появи 100 % версия на парчето на сръбски език под името “Avantura”. Нещо повече - Sejo Keydura го включва в албума си “Avantura”, който е издаден тази година, като пилотно и дава заглавие на целия проект!

“Забранена любов” е авторска песен: музиката е моя, а аранжиментът е на съпруга ми Мишо Бургуджиев”, сподели Таня Боева. “Потресена съм от постъпката на колегата, защото най-отговорно заявявам, че никой не е правил опит да се свърже с мен за правата на тази песен”, допълва възмутено тя.

“Забранена любов” е включена в албума на Таня Боева “Лоша терапия”, който е издаден февруари 2010 г., но е записана от певицата през 2007 г., а видеоклипът се завърта в телевизионния ефир през август 2008 г. Парчето има и своята дуетна реализация с Nektarios Sfirakis (“Forbidden love”).

“Вече сигнализирах “Музик аутор” и се надявам те да си свършат работата относно авторските права. Това е интелектуална собственост, а Музик Аутор е организация за колективно управление и защита на авторските права. След като ние БГ артистите от години издаваме и записваме само кавъри с уредени авторски права, очакваме същото уважение и към нашия труд.”, категорична е певицата от каталога на “Ара мюзик”. “За съжаление това не е първият път, когато съм обект на плагиатство. Преди година Калин Димитров взаимства припева на “Зле разпределени” от моята песен “Непокорни сме”, която е факт в албума ми “Шок” от 2001г. Знам колко усилия ми струва всичко, за да приемам спокойно как някой се подиграва с труда ми!”, сподели Таня Боева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Няма коментари към тази новина !