Софи Маринова и Устата с втора песен срещу трафика на хора

19.04.2010 16:45 | Видян 5721 пъти | Гласували 1

Софи Маринова и Устата с втора песен срещу трафика на хора

Новата дуетна песен на Софи Маринова и Устата „Любов ли бе” е посветена на борбата с трафика на млади момичета с цел насилствена проституция.  Парчето е  част от благотворителния проект на „Фейс ту фейс” и „НОВА” ТВ – „Пълно 6”.

Вече втора година двамата изпълнители от SUNNY MUSIC  са посланици на добра воля към Сдружение „ Фейс ту фейс” и съвместната им работа отчита все по-добри резултати в разпространяването на информация за превенцията на проблема.
Съпричастна към участта на жертвите, Софи Маринова посети 10 града, където „Фейс ту фейс” проведе семинари и разговаря с младежи от 12 до 17 г. за трудния път към успеха, дисциплината и постоянството, които го съпътстват. 

Толерантност и адекватно отношение към проблема демонстрира и Иван Динев –Устата.

С настоящия проект „Пълно 6” Сдружение „Фейс ту фейс” значително  увеличи териториалния обхват на въздействие за решаване на проблема трафик на хора като наблегна на основния фактор – неосведомеността, незаинтересоваността и неангажираността на обществото към реалната опасност от въвличане на младото поколение в този престъпен бизнес.  Чрез повишаване на информираността относно този проблем сред хората, чрез ангажирането на популярни личности, подкрепящи каузата, чрез обучение и дискусии лице в лице с групите в най-голям риск, сдружението  спомогна за създаване на отношение на непримиримост към проблема и предпоставки за преодоляване на податливостта на младежите към опасността.

Песента „Любов ли бе” допълва подаването на информация за проблема и обхваща най-уязвимата целева група: младежи и девойки. Това е и втората песен, която Софи и Устата посвещават на борбата с трафика на хора, след „Чужди устни”.

Според правителствени и неправителствени източници, в рисковите групи за трафик на хора са младите жени и момичета от 12 до 24 г., с ниско образование и от проблемни семейства. Много от тях попадат в мрежата на трафиканти главно поради незнание относно опасностите и желание за лесна печалба.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Къванч Татлъту приветства българските...

Зрителите на bTV Story ще станат част от световната...

Тейлър Суифт стана Личност на...

Американската попзвезда Тейлър Суифт, която разтърси...

Няма коментари към тази новина !