Софи Маринова стана посланик на кампания срещу бедността

30.03.2010 15:00 | Видян 5267 пъти | Гласували 1

Софи Маринова стана посланик на кампания срещу бедността

Звездата на „Сънни мюзик” Софи Маринова подкрепи кампанията „2010 Европейска година на борба с бедността и социалното изключване” като се съгласи да стане неин посланик в България. 
Задачата й ще бъде да популяризира важността и необходимостта от европейски дебат по въпросите на бедността. За целта изпълнителката ще споделя собствените си опит и мнение по въпроса, ще участва в инициативи, подкрепящи кампанията и ще говори публично по темата.
„Не за първи път участвам в подобен вид инициативи – обяснява Софи. – През 2009-а станах част от проект, насочен към превенция срещу трафика на хора. Смятам, че като популярна личност бих могла да бъда полезна и на тази кауза, още повече че самата аз произлизам от беден етност и съм наясно с проблемите на онеправданите хора.”
Според статистиката почти 80 млн европейци живеят, застрашени от бедност. Ето защо Европейският съюз обедини усилия със своите държави– членки и обяви 2010-а за Европейска година за борба с бедността и социалното изключване. Основните цели на кампанията са да се повиши обществената осведоменост за тези проблеми, а водещият принцип е да се даде гласност на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност, както и да се вдъхновят европейските граждани и да се ангажират с тези важни въпроси.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дует Weil с патриотично завръщане ала...

Патриотично завръщане на музикалната сцена отбелязва дует...

Гаджето на Ромео Бекъм се появи...

Миа Реган, гаджето на Ромео Бекъм, се появи не просто в...

Няма коментари към тази новина !

*}