Мария Илиева зашемети Варна

11.03.2008 11:24 | Видян 4535 пъти

Мария Илиева зашемети Варна

На 29 февруари се проведе дългоочакваният концерт на Мария Илиева с оркестъра на Варненска филхармония. Дивата на българската поп музиката реализира втория от поредицата концерти със симфонични оркестри в град Варна, малко след като се завърна от концертно участие в чужбина. Мария Илиева кацна броени часове преди концерта директно от Лондон, където представи своята музика по време на официалното парти на голяма инвестиционна британска компания. Сега само ден след концертното си изпълнение пред изискана и отбрана публика в един от най-популярните клубове на английската столица, Мария Илиева сътвори едно специално преживяване за своите фенове във Варна.
Чаровната изпълнителка избра нестандартната дата – високосния ден 29 февруари, за да представи своя нетрадиционен проект във варненската опера. Тя изпълни подбрани песни от своя най-нов албум „Идвам към теб”, както и хитовете й от едноименния албум „Лунен сън”, също така и произведения от световния джаз и госпел репертоар. Музикалното вълшебство се случи под диригентската палка и с оркестрациите на Маестро Славил Димитров.
Специалната дата 29 февруари донесе и един незабравим подарък на късметлиите, родени на високосния ден от годината. Десет от рождениците, закупили билет за концерта на Мария Илиева получиха специална покана, която важеше за двама, както и албума “Идвам към теб”.  Те имаха щастието да станат съпричастни с едно голямо изкуство, в което поп музика и симфонично звучене се събират в уникална комбинация. Песните, които кадифеният глас на българската музикална сцена подари на своите почитатели, имат нов прочит благодарение на оркестрациите на младия диригент и композитор Славил Димитров.
 Този амбициозен проект е едно ново предизвикателство, но и доказателство за таланта и професионализма на младата певица, спечелила безпрецедентната адмирация, както на публиката, така и на медиите от самото начало на своята кариера. Това дава възможност на младите хора да се докоснат до класата и изискаността на стойностната класическа музика, но поднесена по един вълнуващ и неповторим начин чрез изкуството на неустоимата Мария Илиева. До края на лято 2008 се предвижда провеждането на симфонични концерти на Мария Илиева в най-големите градове на страната. Последният от поредицата ще се състои в София, през месец юни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !