Мария Илиева във Варна

13.02.2008 16:29 | Видян 5153 пъти

Мария Илиева във Варна

Мария Илиева ще зарадва варненската публика във високосния 29 февруари със специален концерт съвместно с Варненска филхармония, който ще се проведе под диригентството на талантливия Славил Димитров. Обаятелната певица ще изпълни подбрани песни от своя най-нов албум „Идвам към теб”, както и емблематичните й хитове от едноименния албум „Лунен сън”, оркестрирани от маестро Димитров, също така и произведения от световния джаз и госпел репертоар. Уникалната хармонична комбинация на поп музиката и симфоничното звучене на Варненската филхармония ще премине под темата „Една любовна вечер в операта”.
Песните, които кадифеният глас на българската музикална сцена ще подари на своите почитатели, имат нов прочит благодарение на оркестрациите на доказания диригент и композитор Славил Димитров. Репертоарът включва едни от най-емблематичните за Мария Илиева песни (“Нищо”, “Идваш към мен”, “Лунен сън”, “Alright”, “Крадена любов”, “Минало”), както някои от вечните романтични джаз-стандарти (“Cry me a river”, “Killing me softly”, Can’t take my eyes of you”). Специално за варненската публика е подготвена и още една изненада – оркестрови изпълнения от “Междузвездни войни” и откъс от “Уестсайдска история”. 
Изявата на Мария Илиева във Варна е вторият от поредицата концерти със симфонични оркестри. След големия успех в град Шумен от края на миналата година /22.12.2007/, организаторите предвиждат провеждането на симфонични концерти на Мария Илиева в най-големите градове на страната. Последният от поредицата ще се състои в Националната Опера и Балет - София, през месец юни.
Този амбициозен проект е едно ново предизвикателство, но и доказателство за таланта и професионализма на младата певица, спечелила безпрецедентната адмирация, както на публиката, така и на медиите от самото начало на своята кариера. Това дава възможност на младите хора да се докоснат до класата и изискаността на стойностната класическа музика, но поднесена по един вълнуващ и неповторим начин чрез изкуството на неустоимата Мария Илиева.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !