ЗА БОБИ ЦАНКОВ И ВСИЧКИ НАС

05.01.2010 15:30 | Видян 13593 пъти | Гласували 3

ЗА БОБИ ЦАНКОВ И ВСИЧКИ НАС

Зная, че има хора, които днес ще си кажат: “Така му се пада”, щом чуят за убийството на Боби Цанков, макар да не е по християнски. Понеже познавах човека, наясно съм, че той предизвикваше дори в близките си смесени чувства.
И все пак Случаят Боби Цанков е важен за всички и за всеки от нас не толкова като казус, колкото като Генерален Проблем.
Не би трябвало, докато правителството се тупа в гърдите, че е хванало някакви си 3-ма “нагли”, човек да бъде застрелван посред бял ден на 300 м от президенството и Министерския съвет на България на една от най-оживените улици в София. Нещо повече - Боби се е водел ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ. Водел се е, защото не го защитиха.
При това убийците му да се оттеглят от местопрестъплението в самото сърце на столица от Европейския съюз пеша, бавно и полека, както се казва “със стил”, та да не се хлъзнат по неизчистените тротоари. Явно спокойни са били, че никой няма да ги обезпокои, камо ли да ги хване.
Това означава, че в тази държава полицейщината не дава резултат. Иначе, като имаме най-много меверисти на глава от населението в ЕС, а вътрешният министър дори твърди, че ни били малко, щяхме да бъдем спокойни за живота си.
С какво помогнаха сталино-фашистките нови закони за неограниченото подслушване, за следенето на кореспонденцията и за използването на “анонимни свидетели” за желателно осъждане, за извъртане на правилото “невинен до доказване на противното” наобратно, които бяха приети току преди Коледа?!
Престъпниците просто се подиграват с властта. Могат и го правят! И никой не им пречи.
До неотдавна медиите бяха най-добрата защита. Рядко някой посягаше към известно лице от вестниците, а Боби Цанков беше актуален автор на най-големия. И както каза издателят на Уикенд: “Това е втори мой автор, когото убиват”.
Предният – Георги Стоев, поне не бе застрелян в самия център и убийците му избягаха с кола. Значи повече уважение са й имали на старата власт...
Само между другото, пак днес в. 24 часа пише, че нелегалният цигарен оборот се е вдигнал през последните 6 месеца между 2 и половина и 3 пъти и вече върти към 800 млн. в сивата икономика.
Въпреки заклинанията как с магическа пръчка някой щял да реши този проблем само като стъпи някъде си...
Оказва се, че за престъпността просто не е имало по-добро време от Костов насам. А ние, останалите, какво да правим в тесните граници на тази държава???

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !