Търговище е третата стъпка от експанзията на DEICHMANN

21.08.2009 11:30 | Видян 8982 пъти | Гласували 3

Търговище е третата стъпка от експанзията на DEICHMANN

На 19 април немската компания DEICHMANN, номер 1 за Европа в търговията с обувки, отвори третия си магазин на българския пазар в Кауфланд Търговище. Новия магазин е с площ от 500кв.м. и отбеляза задоволителен брой продажби още с отварянето си.
„В България виждаме голям потенциал и до 2010 г. планираме да открием поне десет търговски обекта“, споделя Дайхман, внук на основателя на компанията. Понастоящем компанията има около 2 600 обекта в 18 страни. Годишният оборот на компанията е 3,12 милиарда евро, половината от който тя постига в чужбина. Седалището на групата е в Есен (Германия)  и осигурява работа на приблизително 28 000 служители по цял свят.

Групата DEICHMANN е основана през 1913 година и е 100% собственост на семейството на нейния основател. Компанията е пазарен лидер в Европа в търговията с обувки. Експанзията в България е част от стратегията на Deichmann за постепенното навлизане на нови пазари със собствените си марка и магазини. Под името DEICHMANN се ръководят филиали в Германия, Австрия, Великобритания, Дания, Полша, Словакия, Унгария, Чехия, Словения, Швеция, Румъния, Хърватска, Италия, Литва и Турция. През 2009 година към нея се присъедини и България с магазини в Пловдив, ... и Тръговище.
Малко преди да стъпят в столицата ни следващата пролет, DEICHMANN избират Търговище тъй като смятат, че в момента общината предлага едни най-добрите условия за бизнес в България.

„Благодарение на добрите резултати през последните няколко години и нашата финансова стабилност и независимост, дори по време на финансовата криза, ние сме в състояние да продължим с планувания международен растеж“, заяви председателят на фирменото ръководство Хайнрих Дайхман по време на откриването на новия обект. До края на 2009 година компанията ще разкрие общо 284 нови магазина.

Deichmann има утвърдена корпоративна стратегия, която извежда компанията до номер 1 в Европа - модерни обувки с добро качество на много добри цени. С тези свои основни принципи, компанията се позиционира еднозначно на лидерското място във всички 18 страни, в които функционира. Компанията реагира бързо на световните модни тенденции, като едновременно с това се съобразява със специфичните за дадена страна трендове и адаптира индивидуално асортимента на предлаганите обувки и чанти към пазарните условия в отделните магазини.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !