Геният и Диви коне очакват зрителите на Bulgaria ON AIR

08.05.2024 15:36 | Видян 246 пъти

Геният и Диви коне очакват зрителите на Bulgaria ON AIR

Филмовите заглавия ще се излъчат на малкия екран от 20:30 и 22:30 часа

Ефирът на Bulgaria ON AIR продължава да интригува зрителите с популярни филмови заглавия през уикенда. Тази неделя, 12 май, за почитателите на биографичните филми, в 20:30 часа ще се излъчи „Геният“, базиран на едноименната книга, която печели Национална награда за литература за 1978 г. Веднага след него в 22:30 часа ще започне американският криминален уестърн „Диви коне“.

Действието в „Геният“ се развива в далечната 1929 г. в Ню Йорк, където Максуел Пъркинс е успешен редактор в „Скрибнърс“ и открива велики автори като Ф. Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. Един ден в кабинета си той чете черновата на „Изгубени“, роман на Томас Улф. Поразен от съдържанието, Пъркинс решава да го публикува и започва да си сътрудничи с автора. За един месец са продадени 15 хил. екземпляра. Пъркинс и Улф стават най-добри приятели, а връзката на Улф с Алин Бърнстейн, омъжена жена, която е с 20 години по-възрастна от него, е подложена на сериозно изпитание след публикуването на романа. Приятелството между двамата е силно, но е поставено пред много изпитания. Последното предизвикателство не бива преодоляно и довежда до смъртта на един от тях. В главните роли са Колин Фърт, Джуд Лоу, Никол Кидман, Лора Лини, Гай Пиърс и Доминик Уест.

Криминалният уестърн „Диви коне“ представя образа на тексаската рейнджърка Саманта Пейн, която отваря случай на петнадесетгодишно изчезнало дете. Тя започва да подозира, че има нещо нередно и в заплитането на историята се появява възможността за умишлено убийство, а сред заподозрените е замесен местен земевладелец. Във филма участват Робърт Дювал, Джеймс Франко, Джош Хартнет, Адриана Бараса, Джим Парак и Лусиана Дювал.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !