Не знам много за киното, но като актьорствам мога да направя всичко: Крисчън Бейл

13.05.2024 14:45 | Видян 491 пъти

Не знам много за киното, но като актьорствам мога да направя всичко: Крисчън Бейл

Г-н Бейл, кое е най-забавното, с което сте се забавлявал, правейки филм?

Не мога да не се сетя веднага за различни преживявания с Вернер Херцог в Rescue Dawn. С нас, включително Вернер, правейки неща, които всички гледаха и казваха: „Но момчета, вие ще умрете! Какво правиш? Наистина ще хванете дива змия и може би ще бъдете ухапани от нея!“ Това са страхотни времена. Тези луди пилоти на хеликоптери в Тайланд излитат върховете на дърветата, докато ние летяхме толкова ниско над джунглата; онези времена бяха страхотни за мен. Просто им се наслаждавам всеки път като се сетя за тях.

Опасността ли е това, което Ви привлича?

Харесва ми, когато можеш да го направиш малко по-екстремно. Често откривам, че филмите всъщност са разочароващо стерилна среда. Колкото повече се отдалечавате от студиото, толкова по-добре. Колкото по-далеч от мястото се отдалечавате, толкова повече спирате да правите филма като отговор на други филми. Вие не мислите за това в сравнение, вие просто правите вашите собствени неща, вие сте в собственото си приключение, вие сте в собствената си мисия. Тогава наистина чувствам, че започвам да попадам в някои добри, хубави, опасни ситуации. Независимо дали са опасни от гледна точка на това къде отивам психически или физически - това ми харесва. Щях да се отегча, ако нямах перспективата да знам, че в бъдеще ще работя с хора, които са съмишленици и които наистина искат да го прокарат.

Харесвате ли да правите по-малки независими филми повече от блокбъстъри?

С по-големите филми имате колебание, защото има много повече хора, замесени в това, което в крайна сметка ще излезе на екрана. С по-малък филм има по-малко хора, които са нервни относно инвестициите, така че по-малко хора се опитват да насочат филма по определен начин. Чувствам, че с по-големите филми обикновено трябва да седнете и да го оцените повече. Трябва да опитате и да разберете каква точка ще можете да постигнете.

Предполагаме, че в по-малка роля трябва да изградите героя и да вложите повече от себе си в него.

Точно така и нямате всички тези глупости с хора, които ви наричат филмова звезда и подобни неща. Изобщо не се чувствам така. Хората започнаха да ми предлагат тези роли, които се смятат за роли на „филмова звезда“, но аз се опитвам да направя герой от това. Никога не съм се чувствал като звезда и никога не съм имал желание да бъда такава.

Вие определено сте филмова звезда...

Не съм в цялото нещо, защото обичам да съм център на внимание. Всъщност не мога да го понасям, освен ако не актьорствам - тогава мога да направя всичко, не ме интересува. Но като себе си обичам да бъда много сдържан в живота си. Винаги съм се възхищавал на актьорите, но не познавам много добре историята на филмите и изобщо не съм киноман. Така че просто смятам по-големите роли за други актьорски професии и тогава съм много изненадан, когато хората казват: „О, ти вече си филмова звезда.“ Наистина не мисля, че съм "изрязан" от този плат.

Какво тогава Ви кара да правите големите филми?

Харесвам емоцията. Това правя. Когато за първи път прочета сценарий и реша, че има нещо в него, което мога да опитам, обичам да си спомням това чувство – и това не е свързано с мотаене на снимачната площадка и общуване. Мога да направя това в моето време. Много ми харесва да се опитвам да се поставя на мястото на други хора.

Кога започна това за Вас?

Докато растях, се местех много. Като видях различни хора, някак се опитах да се впиша много бързо в определени различни градове и среди. Просто винаги съм изпитвал истинско удоволствие да се поставям на мястото на други хора. Правя това през цялото време. В момента си представям какво би било да съм журналист. Просто не мога да спра да го правя постоянно. Така че това очарование ме кара да вървя напред и да се интересувам.

Майка Ви е била танцьорка, а баща Ви е бил пилот. Смятате ли, че техните професии са повлияли на Вашата кариера?

Мисля, че ще трябва да седна на стола на терапевт за този отговор. Със сигурност знам, че баща ми имаше много креативен подход към живота. Той изобщо не беше конвенционален и това ме настрои много добре за това. Склонен съм да не се изненадвам от лудите герои, с които се забърквам в тази кариера. Неговото мото беше: "Да си скучен е грях. Няма значение, ако объркаш нещо; поне опитваш нещо различно". Винаги е бил такъв; той беше голямо вдъхновение за мен.

Стивън Спилбърг Ви дава главната роля във филма си Империя на слънцето, когато сте само на 13. Колко това повлия на решението Ви да станете актьор?

Той ме накара да си помисля: „Никога не искам да правя това отново.“ Не той лично, прекарах чудесно време с него. Но опитът да го правиш на тази възраст не е нещо, което бих препоръчал. Ти си тийнейджър. Трябва да си напълно анонимен. Мисля, че не е страхотно децата да се занимават с такава професия за възрастни на толкова ранна възраст. Без значение колко гледате на това като на удоволствие, в крайна сметка ще се окажете с отговорности, които в идеалния случай не би трябвало да имате на тази възраст. Така че това преживяване всъщност ме накара да мисля, че не искам да бъда актьор. Наистина се върнах напълно към актьорлъка чак след няколко години. Донякъде се занимавах, участвах тук и там, но сърцето ми не беше наистина в това доста дълго време след това.

И така, какво Ви накара най-накрая да решите да станете актьор с цялото си сърце?

Това е влакче в увеселителен парк да правите нещо креативно: когато върви добре и се наслаждавате на процеса, тогава е кайф и просто искате да продължите да го правиш. Тогава алтернативата е, когато просто изобщо не е удовлетворяващо и просто не работите добре с всички хора, с които сте – това просто ви кара да искате да го завършите и да отидете да намерите нещо друго за вършене.

Дали режисурата е нещо, което бихте искали да правите?

Режисьорите ми казват, че трябва да режисирам, защото въпросите, които задавам, са въпросите, които те задават, а не въпросите, които очакват да дойдат от актьор. Разбирам това много. Но има голяма разлика между това да можете да стоите там и да правите предложения. Мисля, че проблемът ми с режисурата вероятно ще бъде, че съм един вид самотник. Обичам да бъда отговорен за себе си.

Което всъщност е обратното на режисирането...

Да, не съм сигурен колко време бих могъл да издържа да отговарям на толкова много различни хора. Един режисьор ми описа, че всеки път, когато прави филм, сякаш държи края на четка за рисуване, четката е дълга два блока, камерата е там долу и той кара всеки член на екипа, актьорите и всички останали да я бутат по свой собствен начин и той се опитва да я върне както трябва. Не знам дали бих искал да върша тази работа. Харесва ми просто да отговарям за това, което правя и това е.

Източник: TheTalks

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-сетне разкриха средния размер на...

Твърди се, че мъжете в Еквадор имат най-големите пениси...

Мислите, че сте в безопасност у дома?...

Мислите, че сте в безопасност у дома? Помислете отново,...

Няма коментари към тази новина !