Защо веганите са по-непривлекателни и по-депресивни

03.12.2021 10:07 | Видян 913 пъти

Защо веганите са по-непривлекателни и по-депресивни

Според ново британско изследване вегетарианците и особено веганите са по-малко привлекателни за противоположния пол. От друга страна, международно проучване посочи, че растителната храна води до 90% по-малко диабет, 50% намален риск от рак, 37% по-ниска вероятност от тежки сърдечни заболявания, а в пакет – по-голяма продължителност на живота. Но е важно да се каже, че тези проценти важат за вегетарианците, не за веганите. Защо се получава така? Предлагаме днешния лайфхак, който разкрива удивителни факти за плюсовете и минусите от яденето на различните видове храна.

В месото има 8 незаменими аминокиселини, които са жизненоважен склад за енергия. Защо? Защото животинските белтъчини са като нашите – и ние сме животни, и се преработват по-добре от организма ни. Аминокиселините по-трудно се усвояват активно от растителните храни, а това има някои важни ефекти за качеството на живот. Животинските осигуряват: по-малко холестерин, по-здрави стави, по-добро състояние на нервната система и оттам са антидепресант – дават много по-малка склонност към психически проблеми и заболявания, чието влияние върху физиката на организма е все по-голямо, особено за имунитета в тези коронавирусни времена.

Най-добрият източник са рибите, чиито имена започват със С – какво Съвпадение, т.нар. фрути ди маре, млечните продукти, червеното месо, както и храните от семейство бобови.

Според учените най-добре е човек да не се лишава от тях, но в менюто му да има силна порция зеленчуците и плодовете, което пък намалява двойно риска от рак. Това значи поне 400 грама на ден да бъде съдържанието на плодове и зеленчуци в менюто.

Животинската храна обаче не трябва да бъде напълно изключвана, особено млякото и млечните продукти, яйцата и рибата. Не само заради аминокиселините, но и заради усвояването на най-важните групи витамини. През студения сезон ключът към имунитета е витамин Д, който се съдържа в значителни количества в дроб от риба, особено треска, както и в жълтъка. Няма го в достатъчни дози или изобщо в растителните видове.

Витамините от група Б пък не могат да работят изолирано, а само в букет, а Б12 е само в животинската храна, най-вече в месото. Тези витамини са супер важни за психологическото равновесие, срещу депресии, мании, разстройства, а също за нивото на хемоглобина.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Няма коментари към тази новина !