Какво са талантът, геният, дежа вю и лентата на живота пред очите

30.11.2021 10:09 | Видян 1342 пъти

Какво са талантът, геният, дежа вю и лентата на живота пред очите

Световноизвестният руски изследовател на мозъка академик Константин Анохин разкрива какво са основните необясними за повечето от нас характеристики на човека и неговия мозък.

Например дежа вю – моментите, когато ни се струва, че пред очите ни има нещо вече видяно, е свидетелство за развитието на мозъка, много типично за децата и по-младите хора, които разполагат с по-неукротено въображение. Но е доказателство и за епилептична активност, която той определя като „илюзия за минало”.

В Московския университет вече е създаден Модел на моменталния жизнен обзор – т.нар. минаване на живота пред очите ни като филмова лента на бързи обороти. Това не само е факт, а не фикция на тежко болни или умиращи хора. И е автоматизъм на мозъка. Също така е знак за учените, че той може да работи на много по-бързи обороти – една от безкрайните му възможности, които ние не използваме активно. Според британско изследване мозъкът може да действа на 60 ПЪТИ по-бързи обороти при човека, докато при опитите с мишки е доказано, че техният ускорява до 7 пъти. 

Всеки от нас може и сам да установи този феномен по сънищата, които завършват със събитие, което се пренася в реалния живот – примерно звън на телефон, който се разнася на границата между съзнанието и подсъзнанието.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !