Пях за дядо, който си отиде от ковид: Дивна

25.11.2021 11:50 | Видян 1543 пъти

Пях за дядо, който си отиде от ковид: Дивна

Наскоро Дивна поднесе голяма изненада в хитовото шоу за имитации "Маскираният певец", където се оказа не кой да е, а под маската на Ангелът. Зашеметяващото изпълнение на талантливата млада поп певица на "We Are The World" на USA For Africа, не остави равнодушен никого. А избора за тази песен, както става ясно и от разговора ни с нея, съвсем не е случаен и носи със себе си много лична и емоционална причина. Дивна е откровена и безкрайно истинска в този разговор, каквато е всъщност и на сцената, повдига завесата за много свои съкровени моменти, в които са примесени силна болка, тъга и още нещо особено специално.

- Дивна, оказа се голяма изненада в "Маскираният певец" в костюма на Черният ангел и въпреки че участието ти беше кратко, успя да провокираш много коментари не само от страна на панелистите... 

- Всъщност аз трябваше да участвам в "Маскираният певец" по-рано - през октомври, но тогава се разболях от ковид и бях под карантина. Иначе си бях подбрала това парче - "We Are The World" на USA For Africа, защото предишната дата, за която ме поканиха, съвпадаше с рождения ден на дядо ми, който миналата година почина от ковид. Усетих, че това парче е много специално и лично.

По принцип не вярвам в случайностите и в този тип съвпадение, но сега се получи нещо, което усетих с цялото си същество. Дядо ми много харесваше това парче и миналото лято, когато успяхме да отидем и на море заедно, си бяхме пуснали през телефоните музика, звучеше точно това парче. Няма как да не си спомня точно за този момент, когато получих поканата да участвам в "Маскираният певец". Изникна ми не само този спомен, а и дядо ми. И тогава си казах, че точно това е парчето, което ще изпея, и то ще бъде за него. Беше много емоционален момент за мен, защото през цялото време на сцената си мислех за него.

- Знам, че на теб не ти се отдава никак да лъжеш и ми е интересно как си успяла да заблудиш толкова много хора за участието си сега?

- (смее се) вярно е, да. Трудно е за човек като мен, който не умее да лъже, нито да изкривява нещата, да заблуди някого. Така съм възпитана просто. В годините даже осъзнах, че истината е голяма моя ценност и това, че лъжата, така или иначе, рано или късно се разкрива, по-добре да не си усложняваш живота с нея. Това всъщност е и една от най-трудните задачи на това предаване, но за мой късмет този път за мен беше сравнително лесно, защото появяването ми в шоуто беше само за една събота.

undefined

Другото е, че аз не живея от няколко години със семейството си, откакто съм в София. Те са си в Русе и поне по този параграф не ми се наложи да лъжа. Но въпреки всичко пак ми беше трудно, защото и този път ме познаха от първия път - както и когато бях в образа на Пилето. След това дори питах майка ми кога точно е успяла да ме познае и тя отвърна, че преди да запея изобщо не е предполагала, че Черният ангел съм именно аз.

В предишния сезон, когато бях в образа на Пилето, ми се наложи да започна да избягвам умишлено някои мои приятели, които бяха станали и малко по-настойчиви в желанието си да се видим. Все си измислях някакви причини това да не се случи в този момент. И всичко, защото ако се видим, няма да мога да ги излъжа в очите. 

"Маскираният певец" е една голяма тръпка именно заради факта, че се опитваш да избягаш от себе си, да заблудиш хората, при положение че цял живот си се стремил да изградиш в тях личността и индивидуалността си - като изпълнител или като човек. Беше ми много емоционално да си поговоря и с екипа на шоуто, които пък бяха сигурни, че съм била под костюма на Гъбарко (смее се). И са останали много изненадани, когато са видели, че всъщност съм Черният ангел. Мило ми беше, че все пак съм успяла да заблудя точно тях, които добре ме познават.

- Черният ангел беше много внушителен като образ и самото му присъствие на сцената провокираше голям интерес, отделно от зашеметяващото ти изпълнение. А беше ли ти трудно да го носиш? Имаше ли проблем с дишането, например, или пък със зрението?

- О, да, да, въпреки че в сравнение с костюма на Пилето, който носех при предишното си участие, този ми беше много по-лек и удобен. Чувствах се по-подвижна, а Пилето беше значително по-тежко. Миналият път даже си спомням, че след първата седмица имах доста синини по ръцете от костюма и понеже беше още топло, не беше никак лесно да ги прикрия, докато се напасна с костюма. Иначе дишането е голям проблем с тези костюми, защото всеки един от тях е направен така, че максимално да скрива всичко от теб.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !