Най-полезните ядки са орехите, а защо тази храна е най-добра за засищане и в какво количество?

26.08.2021 10:09 | Видян 784 пъти

Най-полезните ядки са орехите, а защо тази храна е най-добра за засищане и в какво количество?

Заради своето съдържание на полифеноли ядките са препоръчвани от учените като най-добрата храна за засищане. Особено, ако поради нерви, стрес, отмаляване, внепазпно усетим потребност за хапване извън обичайните часове за големите ни 3 хранения. Или пък, ако ни се прияде нещо сладко или неще тестено, а сме наясно, че това никак не е добре за нас. На това сме посветили нашия днешен лайфхак.

Поради своите здравословни мазнини, които се съдържат в тях, ядките не ни правят дебели. Калорични са, но и енергийният им товар е полезен, не като на тортите например, макар да е съпотсавим като числа.

Каква е препоръчителната доза?

1 шепа на ден!

Кои са най-добрите за организма ни?

От популярните най-препоръчвани от учените са орехите в техните разновидности, после идват бадемите, а след тях се подреждат и останалите видове.

В какъв вид ядките са най-полезни?

Ако са осолени или подсладени – а у нас се прекалява и с двете, ядките никак не са полезни. По възможност е добре да се ядат и необработени термично, защото при подлагането на високи температури, много от полезността им се губи. Така че препоръчителният вид е сурови, неосолени, незахаросани ядки.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !