Упражнения на стола в офиса – новата мания джирокинезис

14.06.2021 11:00 | Видян 903 пъти

Упражнения на стола в офиса – новата мания джирокинезис

Gyrokinesis  или „Гирокинезис”, както ще го прочетат много хора, няма нищо общо с популярния гръцки сандвич Гиро, който се продава и у нас и на практика е същото като арабския – слагате каквото има подръка за ядене в мека и плоска питка и я увивате около храната. Джирокинезисът е съвсем друга работа. Това е един от най-мързеливите и най-хитовите спортове или, хайде, физически активности. На него сме посветили днешния ни лайфхак.

Това е проста гимнастика, която се практикува седнал. Може да бъде на ръба на леглото при ставане сутрин, а може и за разтоварване в офиса върху въртящия се стол. И без друго много от нас обичат, къде от глезотия, къде от нерви, да се заиграват с неговите движения. Много по-полезно е да изпълнявате някакви движения, които да ви носят повече гъвкавост и по-малко калории, отколкото в същото време да правите обичайното – да се тъпчете с вредни храни иби да се наливате с кафе.
Gyrokinesis, обясняват създателите му, е „бавена, флуидна практика за упражняване на тялото, основана на седемте природни елемента на гръбначното движение: напред, назад, наляво, надясно, ляво извиване, дясно извиване и завъртане”.  Според тях дълбоката база на тази хитова гимнастика в седнало положение, по която са луднали немалко делови дами по света, но не и у нас, има корени в йогата и позволява практикуващите да станат гъвкави като котките и цялото им животинско семейство – тигри, лъвове, леопарди.

Цялата тази мания се роди покрай времената на заключването на милиони хора по домовете заради забраните за движение при коронавирусната пандемия. Затворени бяха и фитнесите. Онези, на които им се налагаше да работят от вкъщи, а мнозина нямат ергономични мебели и това предизвика доста гръбначни и други изкривявания, започнаха да полудяват по модната гимнастика. Тя печели последователи, защото позволява свобода, лека е и е приятна, не изисква никаква специална подготовка или база. Беше и алтернатива за онези, които нямаха възможност да посещават гимнастическите салони.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Няма коментари към тази новина !