Ягодите с най-много пестициди, авокадо, царевица и ананас са с минимум количества

13.06.2021 10:11 | Видян 949 пъти

Ягодите с най-много пестициди, авокадо, царевица и ананас са с минимум количества

Мнозина се интересуват от количествата на пестицидите в зеленчуците и плодовете. Именно на тази тема е посветен и днешният ни лайфхак. Последното международно изследване, публикувано преди дни в Съединените американски щати, показа сензационни резултати. Когато застанете пред купищата плодове и зеленчуци на пазара или в магазина, сетете се за тези няколко факта:
Най-много пестициди се оказва, че съдържат ягодите, чийто сезон е към приключване у нас, но във вид на красиви, но безвкусни плодове отдавна можем да си купуваме целогодишно.
В групата на лидерите по съдържание на опасните вещества се оказва спанакът, който иначе е много рекламирана и едва ли не супер храна. Ние също скоро ще ви представим някои изненадващи нейни варианти за употреба.
Много полезното зеле, чието семейство от зеленчуци и салати тип маруля през последните години се радва на огромно медийно внимание и е смятано за едва ли не най-доброто за ядене, също попада в челото на класацията.
Авокадото е начело на позитивната листа на растителни продукти, които се оказват с минимално количество пестициди в тях.
Изненадата в положителната класация е царевицата, която иначе е описвана като една от храните с най-висока химизация години наред. Оказва се, че тези слухове явно са твърде преувеличени.
В тройката на любимите плодове с минимум пестициди е ананасът, който съдържа и минимум калории.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !