Редуване на зехтин и разни олиа за здраве със салатата: ето кои, освен слънчогледовото
25.05.2021 10:30 | Видян 1468 пъти
Казано с едно изречение, формулата му е: редувайте мазнините, с които овкусявате салатата си. Един ден нека това да бъде зехтин, после слънчогледовото масло, което наричаме олио, въпреки че няма нищо общо с маслините, чието име е дало названието на този вид течна храна. Това е много по-добре за стомаха, отколкото зациклянето на едно масло за подправяне. Даже да го правим с най-добрите зехтини, а – както вече сме писали в специален лайфхак – те няма как да струват по-малко от 19-20 лева литъра.
За щастие, поради цените им, които далеч не са достъпни, често влизат в промоции в хипермаркетите дори сега, в сезона на салатите – заслужава си да се възползваме от точно тези намаления с чиста съвест.
Течните растителни мазнини подобряват усвояването на всички полезни вещества от зеленчуците, особено на витамините в тях. Тоест, използването им в салата не е само за разкош. Има си и здравен смисъл. Освен това, сами по себе си растителните течни масла съдържат ценни аминокиселини, наред с други важни за доброто на организма вещества.
свързани новини
Паста за зъби, хапчета, глазури, дъвки, бонбони: забраниха Е-то, което съдържат и носи рак
Кога стават опасни газираната и минералната вода, защо не могат да лекуват
Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура
НАЙ-НОВИ
Празнична Малага: Фото на деня
Градът на Пикасо и Бандерас е Малага. Столицата на Коста...
Първото правило на психичното здраве
Първото правило на психичното здраве: Научете се да...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !