Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура
22.05.2021 11:20 | Видян 2611 пъти

Ескимо става на век - този тип сладолед, чието име в някои държави ще се реформира, понеже не било политкоректно, и базираните на него по-скъпи варианти, които комбинират не само бяла, но и разноцветна вътрешност и шоколадова външност, за огромно съжаление се оказват не просто вредна, но поради всякаквите продукти, с които ги блъскат. Ето за какво иде реч:
По идея идеалното ескимо би трябвало да се прави с прясно краве мляко с масленост 3,2%, сметана и захар. А обвивката му да бъде от истинско какао и захар, събрани в натурален шоколад.
Истината е, че в Ескимото и много по-скъпите сладоледи от този тип, които в хладилниците на някои фирми стигат и 4 лв., не се правят нито с мляко, нито с шоколад. От първото само в най-добри образци има до 15% общо.
Прясното мляко е заменено от сухо и кондензирано. Официалното обяснение е, че истинското мляко не осигурявало достатъчна консистентност, което не е странно как е ставало 7-8 десетилетия, а през последните 20 години изведнъж е спряло да става.
По-наглите производители дават пример и с опит в домашни условия да се смесят продуктите, които без заводските модни хомогенизатори, и наистина не се получава Ескимо в търговския вид, с който сме свикнали. В добрите сладоледчийници, които по италиански маниер напоследък наричаме джелатерии, обаче си е тренд да се правят сладоледи на клечка, включително с глазура. Можело значи. Но е по-скъпо, понеже се спазва рецептата с


свързани новини
Айран срещу К19, стомашни, кожни проблеми и за здрава коса
Телешкият салам: никога на деца, пържените колбаси са отрова за всички
Лепенка, скоч, хартия върху камерата на лаптопа или тв гарантират някакво лично пространство
НАЙ-НОВИ
Леонардо Ди Каприо прегря от жегата...
Леонардо Ди Каприо, на 50 години, беше звездната...
Бекъмовите синове се сдраха съвсем
Ромео Бекъм (22 г.) реагира остро, след като брат му...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !