Даже бебешките храни са ОК в микровълновата, запазва всички полезни неща и даже готви

15.04.2021 09:55 | Видян 1663 пъти

Даже бебешките храни са ОК в микровълновата, запазва всички полезни неща и даже готви

Много легенди се носят за вредността на храната, поставяна в микровълнова печка. Последните научни изследвания обаче напълно опровергават тези фалшиви новини. И дават ценна информация колко по-добри са не само във времето, но и в приготвяне на храна - примерно на торти, микро-велетата. На тях сме посветили днешния ни лайфхак.
Първо и много важно обстоятелство е, че за разлика от термичната обработка във фурна и на котлон, в микровълновата печка храните запазват полезните си качества, включително съдържанието на витамини. 
Затова няма и не може да има абсолютно никакви притеснения за използването на микро-веле за детски и дори за бебешки храни. Няма проблеми, няма грижи.
Ето и няколко лайфхака:
В момента са хит тортите, които се приготвят в микровълнова печка. Разликата е, че сместа за сладкиша трябва да се направи една идея по-течна, отколкото за фурна - нетът е пълен, особено рускоезичният и англоезичният, да не говорим за италоезичния, с рецепти. За майките, които работят и за посрещащите гости е важно да знаят и огромната разлика в друго: микровълновата торта става за 5 минути, а в традиционната печка - за час. Ефектът е същият - ще видите такива клипчета. Вкусово също са идентични.
За пенсионерите и хората, при които остава хляб, е важно да знаят - в микровълновата печка сухият хляб, леко затоплен - само за 10 секунди, придобива по-мек, по-приятен и по-свеж характер, като се слага в нещо - вижте в нета, има и кърпи за целта.
Върховен номер с микровълнова е слагането в нея на чесън за 15 секунди. Това спестява маса усилия и несравнимо повече време за беленето му - кожицата му сама пада.
Лукът се слага за 30 секунди и някои казват, че това спестява маса сълзи, но при кромида ефектът не е толкова силен, колкото при чесъна.
Много добре става кафето в микровълнова фурна. Идеалното време е минута и 5 секунди. Отлично е на вкус и пести много пари от кафе-машина.
Като говорихме за витамини - трябва да знаете, че в микро-велето зеленчуците се сваряват за 15 минути, вместо аз 40 минути.
Даже в индустрията същата технология, но в по-големи обеми се използва за сушене на зеленчуци и плодове, за да запазват добрите си качества.
Ако искате хубаво рохко/пуширано яйце, вашето място също е микровълновата печка - става перфектно за точно минута. 
Имайте предвид и ефекта в стил "Икономиката икономична - дело на всеки", както се казваше при соца: микро-велето харчи 3 пъти по-малко ток от традиционната фурна.  
Какво се иска от вас на целия този прекрасен микро - фон: мийте често своята микровълнова и й се радвайте!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !